Systemutvecklare inom IT-säkerhet

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 9 september 2020
Stängs
den 5 oktober 2020
Ref:
21101
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Systemutvecklare inom IT-säkerhet
Vi behöver utöka vårt ingenjörsteam i Örebro med fler medarbetare inom IT säkerhetsområdet. Brinner du för IT-säkerhet och vill vara en del av Försvarsmaktens IT säkerhetsexpertis så har du just nu en unik möjlighet till ett utmanande jobb! Du kommer att arbeta vid Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vår huvuduppgift är att utveckla och förvalta system som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT angrepp. Du kommer att arbeta med utveckling av skräddarsydd mjukvara i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar.

En stor del av arbetet innebär att analysera och skriva kod men du kommer även att konfigurera grundläggande infrastrukturkomponenter såsom Linux/Unix operativsystem och brandväggar. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 


Kvalifikationer

 

 • Akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av praktiskt IT-säkerhetsarbete
 • B-körkort
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

 


Meriterande kvalifikationer

 

 • Linux eller Unix systemarkitektur
 • Programmering inom programspråk som C och C++ samt skriptspråk såsom Python och Bash
 • Datakommunikation och routing/switching
 • Kryptering och säker kommunikation
 • Brandväggar


Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver även ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som till detaljerna och har god analytisk förmåga och ett gott omdöme.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning med arbetsort Örebro

Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04

Kontaktperson Sektionschef Henrik Seger.

Fackliga kontaktpersoner SACO Mika Laitanen, OFR/ O Håkan Larsson, OFR/S Martin Sparr, SEKO Matz Felix.

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb