IT specialist network management

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 10 september 2020
Stängs
den 5 oktober 2020
Ref:
21405
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt året om?

Systemenhetens Infrastrukturavdelning, där tjänsten är placerad, förvaltar IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, driftövervakning samt klient- och serverlösningar på specialistnivå.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot driftövervakningsplattformar för telekommunikations- och nätverksutrustningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som systemingenjör på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Du kommer bl.a. att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter. D u jobbar i ett team som består av skickliga och erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Vidare ingår uppgifter inom området tekniskt specialiststöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor inom avdelningen och med nyckelleverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Arbetet som systemingenjör på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att delta i arbete med bland annat följande teknik, metoder och områden:

 • Konfiguration, test och validering av driftövervakningsapplikationer
 • Konfiguration av Windows och Linux servrar
 • Säkerhetshärdning enligt exempelvis CIS ramverk
 • Konfiguration av brandväggar samt kryptoutrustning


Du kommer att ingå i ett team som förutom nätverksinfrastruktur även ansvara för Linux/Unix system, Microsoft plattformar, virtualiseringsplattformar och mycket annat.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
 • Kunskaper inom området driftövervakningsplattformar
 • Kunskaper om nätverk och brandväggar och nätverksövervakningsprotokoll såsom SNMP och Syslog
 • Kunskaper om virtualiseringsplattformar
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift


Meriterande

 • Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
 • Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
 • Erfarenhet av drift i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
 • Erfarenhet av teknisk förvaltning


Personliga egenskaper
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Arbetsort: Enköping

Körkort: B körkort fordras.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger, 019-39 30 01.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb