Systemadministratör till T&E Luft i Linköping

Rekryterare
FMV
Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 11 september 2020
Stängs
den 4 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du arbetslivserfarenhet av drift och underhåll i avancerade IT-system baserade på Windows och Linux? Är du bra på att samarbeta och är serviceinriktad? Då är detta en spännande möjlighet för dig!

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Inom verksamhetsområdet Test och Evaluering (T&E), Luft Provledning, genomförs verifiering och validering på uppdrag av interna och externa kunder. Uppdragen leds och hanteras ekonomiskt av projektledare, vilka projektekonomen i sin tur stödjer. Vårt mål är att tillhandahålla luftfartygssystem med eller utan provinstallationer för flygutprovning, flygträning eller flygutbildning.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
Systemadministratörens främsta ansvarsområde är den dagliga administrationen samt drift, underhåll och utveckling av provplatsens stödsystem. I tjänsten ingår även att vara delaktig i provverksamheten för att säkerställa driften av stödsystem samt att tillhandahålla stödsystem som är luftvärdiga.
För att uppfylla dessa ansvarsområden kommer du att arbeta med att installera och konfigurera lokala stödsystem för JAS 39. Administration och underhåll av servrar, klienter och nätverksutrustning samt utvärdering av stödsystemen till JAS 39C/D och JAS 39E samt framtagande och utvärdering av nya stödsystem för JAS 39. Du kommer även att arbeta med olika IT-säkerhetslösningar och säkerställa att regelverk och rutiner upprätthålls och följs.
Vikten läggs på administration och underhåll av servrar, klienter och nätverksutrustning samt utvärdering av stödsystem till JAS 39.

Vi söker dig som
Du har en passande IT-utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. 

Ett krav är att du har systemkunskap inom Windows server/klient operativsystem, systemkunskap inom LINUX operativsystem samt systemkunskap inom Switchar/Routrar. Vi kräver också att du har körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av drift och underhåll i avancerade IT-system baserade på Windows och Linux samt nätverk och nätverkstjänster. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet samt erfarenhet av ackrediteringar och försvarsmaktens regelverk. Vi tycker också att det är meriterande med systemkunskap inom VMware.

Du har goda kunskaper i Svenska och Engelska både i tal som i skrift.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra människor men kan även ta ansvar för dina egna uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och förblir lugn i stressiga situationer. Du har välgrundade och tydliga värderingar. Du tar initiativ, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsorten är Linköping.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.
Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Ronny Nordmark, OFR/O Michael Krüger och
OFR/S Nicklas Neuman.
Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Håkan Jonsson på telefon 070-605 75 13.

Sista ansökningsdag 2020-10-04

Liknande jobb

Liknande jobb