Systemingenjör/Teknikledare - Marina fasta Ledningsstödsystem

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Hästveda, Skåne län, Sverige
Annonserat
den 14 september 2020
Stängs
den 19 september 2020
Ref:
22166
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation-och informationssystemförband (FMTIS) söker en Systemingenjör/Teknikledare, med placering i Hästveda.

Om Verksamheten
FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet, med enhetsledningen stationerad i Enköping. Huvudsakliga arbetsuppgifter för FMTIS som förband består i att bistå Högkvarteret och Försvarets Materielverk vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Systemingenjör kommer du att agera i rollen som teknikledare för nedanstående system:

 • Televäxel 500 och dess förbindelser
 • Ledningsstödssystem i Sjöbevakningscentral
 • Ledningsstödsystem inom Marinens Radio.


Teknikledaren arbetar i nära kontakt med TVK Ledsyst (teknik- och vidmakthållande kontor ledningssystem), med följande uppgifter:

 • För tilldelad materiel och system inhämta, mottaga, bereda och sammanställa ändringsärenden
 • Lämna underlag till och föredra ärende/beslutsförslag för MSK Ledsyst.
 • Upprätthålla relevant informationslager om materiel och tekniksystem, samt hålla dig underrättad om gällande beslut, föreskrifter, tekniska order, underhållsavtal, underhållssystem, underhållskostnad, nyttjande- modifierings och materielunderhållsplan mm för tilldelad materiel
 • Lämna underlag till underhållsföreskrifter, remissyttrande/beslutsunderlag
 • Anmäla beslutsbehov av förändringar vad gäller materiel, system, underhållssystem, stödsystem, dokumentation, underhållsföreskrifter m m.
 • Genomföra överlämningsberedning inför leverans av materielobjekt/system i samverkan med MSK Ledsyst
 • Stödja planering och hantering av uppkomna materielbehov, stödja teknikansvarig vid framtagning av underhållsbudget för nyleveranser, ändrade driftprofiler, modifieringshändelser mm
 • Hantera incident- och driftstörningsärenden
 • Uppdatera grunddata i relevanta stödsystem


Kvalifikationer

 • Mångårig vana av drift, utbildning och förvaltning av TVX500.
 • God kännedom om marina sambandssystem.
 • B-körkort


Meriterande

 

 • God kännedom om marin ledning och infrastruktur.
 • God kännedom om ledningssystem inom SjöC och MaRa.
 • Erfarenhet av arbete med tekniksystem inom försvarsmakten eller försvarsindustri , främst med förvaltning, men även ur ett tekniskt perspektiv.


Personliga egenskaper
Vi ser att du har god förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du behöver vara drivkraftig, initiativtagande och flexibel samt ha en god förmåga att skapa kontakter och kommunicera med nya personer, både över telefon och vid direktkontakt. Vi ser även att du har en förmåga att leda och driva både möten och arbeten, avseende ovanstående arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde 2020-11-01.

Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder. Du kommer även att ha beredskap vid övningar.

Arbetsort: Hästveda

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58 eller C Materielsystemsektionen, Mikael Adolfsson, 010-823 21 53.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Annika Höddelius, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix.
(Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.)

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-18


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb