FRA

FRA söker IT- och telekommunikationsorienterad problemlösare

Rekryterare
FRA
Plats
Västra Götaland, Sweden
Annonserat
den 14 september 2020
Stängs
den 4 oktober 2020
Ref:
2568189
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en IT-och telekommunikationsorienterad problemlösare till vårt team i Göteborg som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I denna roll hör du till avdelningen för Signalunderrättelser och funktionen för produktionskoordinering. Avdelningen för signalunderrättelser bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare.

Vi kan erbjuda mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT- och telekommunikationsområdet. Vårt team i Göteborg behöver nu förstärkas och vi söker dig som vill arbeta med felsökning, driftsövervakning och optimering av våra avancerade system, som i förlängningen stödjer underrättelseproduktionen. Att ha koll på och intresse för förändringar och utveckling inom global kommunikation är också en del av arbetet.

Arbetet sker fritt, omväxlande och under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. Du arbetar i skift (förskjuten dagtid), och din arbetstid planeras i god dialog tillsammans med dina kollegor. Du förväntas arbeta dagtid en helg var tredje vecka. Resor kan förekomma inom och utanför Sverige.

Du kan

Vi söker dig som har en godkänd gymnasieexamen samt har goda kunskaper inom Windows/Linux, data- och telekommunikationsområdet eller motsvarande, gärna förvärvade genom påbyggnadskurser eller tidigare erfarenheter. Denna tjänst kräver ingen tidigare arbetslivserfarenhet, din kunskap och ditt gedigna intresse för området kan göra dig intressant för den här tjänsten. I övrigt har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig med mycket god samarbetsförmåga som är bra på att skapa relationer och förståelse över yrkesgränserna. Då uppgifterna även innebär självständigt arbete krävs det att du är initiativtagande och självgående, att du tar stort eget ansvar för såväl leverans i dina uppdrag som i egen kunskapsinhämtning. För oss kan du vara en "oslipad diamant" som gärna vill utvecklas.

Vi vill att du har ett analytiskt sätt att ta dig an problemställningar och ser att du med din sakkunnighet kommer fram till lösningar på dessa. Samtidigt kan du med din flexibilitet och servicekänsla enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång. Som person är du öppen och prestigelös med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare.

Förutom förståelse för tekniken ser vi att du på ett välformulerat sätt kan informera andra om dina upptäckter, då samarbetet med kollegor inom såväl som utanför din avdelning är nyckeln till framgång.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi tror att frihet under ansvar bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 71 (tillgänglig vecka 39-40). Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Tillträde 2021-03-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-10-04.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb