FRA

FRA söker junior analytiker till Cyberförsvaret

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 14 september 2020
Stängs
den 4 oktober 2020
Ref:
2568585
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en junior analytiker som är i början av sin karriär. För rätt person kan vi erbjuda ett spännande och varierande arbete i en utmanande och kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som analytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp samt bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

FRA tillhandahåller ett tekniskt detekterings- och varningssystem (TDV) till de mest skyddsvärda verksamheterna bland myndigheter och statligt ägda bolag.

Ditt uppdrag består i huvudsak av att genom analys av nätverkstrafik upptäcka, spåra och förhindra de mest avancerade formerna av IT-angrepp som är riktade mot de myndigheter och statligt ägda bolag som anslutits till TDV. I det dagliga arbetet samarbetar du med FRA:s underrättelseverksamhet på cyberområdet och har regelbunden kontakt med verksamhetens uppdragsgivare. Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Du kan

Vi söker dig som är nyfiken samt har ett genuint intresse för teknik med fokus på nätverkskommunikation. För att vara rätt kandidat för tjänsten har du en akademisk grundexamen eller motsvarande kompetens inom något av följande områden dataanalys, IT-säkerhet, forensik eller matematik.

I din roll junior analytiker ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av att analysera nätverkskommunikation exempelvis genom att arbete i en SOC. Det är även positivt om du har kunskap av att hitta mönster och samband i datamängder och problemlösning relaterade till IT-säkerhet. Har du ett intresse av hur IT-angrepp går till är även det meriterande. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Du som vill utmana dig och testa dina kunskaper får gärna gå in på challenge.fra.se och lösa någon av de utmaningar som finns där. Bifoga sedan dina framsteg eller ditt tillvägagångssätt tillsammans med din ansökan, även om du inte når hela vägen. Du kan även maila till jan.berg@fra.se.

Du är

Du samarbetar bra med andra, är tillmötesgående och delar gärna med dig av dina kunskaper. Som person är du ansvarstagande och lägger gärna tid och engagemang på att lösa dina uppdrag. Arbetet ställer höga krav på god struktur samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rätt person är en nyfiken problemlösare, noggrann och i vissa fall krävs en viss uthållighet. Verksamheten ställer även stora krav på integritet och omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jan Berg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-10-04.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb