FRA

FRA söker junior systemintegratör

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 14 september 2020
Stängs
den 4 oktober 2020
Ref:
2568669
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för ett spännande arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I denna roll hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Som systemintegratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de teknisk system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I din roll som systemintegratör har du ansvar för installation och drift av system för inhämtning av teknisk signalspaning, analys och dataflöde. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för områdets labbmiljö, verifiering av och felsökning i denna samt i driftsatta system. I rollen ingår även arbete med konfigurering av Windowsbaserade- och/eller Linuxbaserade system samt att ta fram installationsbeskrivningar.

Du har ett nära samarbete med utvecklare inom området och en stor del i tjänsten handlar om att ansvara för våra kundkontakter. Du kommer även at ha många kontaktytor utanför enheten, bl.a. beställare, användare, uppdragsledare och i vissa fall externa parter. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes.

Du kan

Vi ser att du har en fullgod gymnasieexamen inom teknik och utöver det är det meriterande om du har en utbildning inom radioteknik eller elektronik. Vi ser också at du har minst ett års arbetslivserfarenhet inom området. För oss är ditt brinnande intresse och kunskaper inom IT viktigare än en högre utbildning. Om du har utbildning inom Microsofts certifieringar inom Windows server och infrastruktur ser vi det som meriterande. Rätt person för tjänsten har även goda kunskaper om drift och förvaltning av Windowsbaserade plattformar och grundläggande kunskaper om hantering av Linuxbaserade plattformar.

Vi förutsätter att du som söker har goda kunskaper om installation och konfigurering av Windowsbaserade system och funktion i Windowsdomäner samt har kunskaper inom hårdvaruinstallation. Utöver det ser vi det som meriterande om du har ett brinnande intresse för IT-säkerhet och härdning av system. Har du dessutom kunskap om scriptning i Windows och Linux (t.ex. PowerShell) och/eller kunskap om grundläggande nätverksadministration är det en fördel.

I övrigt kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska med god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Körkort krävs då resor förekommer i tjänsten.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person tar ansvar för dina arbetsuppgifter, är strukturerad och driver dina processer framåt. Som systemintegratör förväntas du ha en god förmåga att samarbeta effektivt med andra då rollen bygger på ett nära samarbete med kollegor samt att ansvara för kundkontakter. Vi ser också att du, med din kreativitet, specialistkunskap och uthållighet, hittar nya sätt att angripa olika problemställningar och trivs med att arbeta på tills projekt är avslutade och resultat uppnådda. Du är flexibel och lägger ner tid på ditt arbete, du har lätt för att förhålla dig till olika situationer och behåller lugnet vid förändrade omständigheter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristina Sonesson-Nylin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-10-04.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb