Systemtekniker Windows Server, Linux och databas

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 14 september 2020
Stängs
den 17 september 2020
Ref:
22001
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN
söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Vi söker:
Systemtekniker Windows Server, Linux och databas
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens windows-/linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Citrix-lösningar.

Givetvis ingår även ansvar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Oracle databas, MS SQL, Windows Server 2012/2016 samt Linux.

Vi söker dig som har erfarenhet av IT-drift och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Vi tror att du har arbetat med drift av Windows server 2012/2016, Linux-operativ, virtuella miljöer och databaser några år för att vara den vi söker.

Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
 • Minst 2 års arbetserfarenhet av följande
  • Windows server 2012 och/eller 2016/2019
  • Databasdrift, Oracle och/eller SQL-server
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort är ett krav

Meriterande

 • Linux
 • Arbetserfarenhet av Splunk
 • Arbetserfarenhet av Oracle Weblogic
 • Arbetserfarenhet av scriptning (SQL, powershell mfl)
 • Arbetserfarenhet av xTrade eller annan integrationslösning
 • Arbetserfarenhet av VMware
 • Arbetserfarenhet av Maintenix
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL


Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).
Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.
Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb