Tjänsteansvarig Telekom - Produktionsavdelningen FMTIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 15 september 2020
Stängs
den 28 september 2020
Ref:
22232
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en Tjänsteansvarig inom området Telekom till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS/Produktionsavdelningen i Arboga.

Om verksamheten
Driftenheten (DriftE) är en av 12 st enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, att övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar och Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra system.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Tjänsteansvarig inom Telekom området kommer du:

 • Arbeta operativt med antal system där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet.
 • Att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker är en viktig del i arbetet.
 • Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem.
 • Ha kontakt med intern och extern verksamhet bla genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen.
 • Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter.
 • Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.


Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning Telekom eller motsvarande kunskaper
 • Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder.
 • Erfarenhet av roll inom förvaltningsledning eller som förvaltare inom Telekom.
 • Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner.
 • God erfarenhet av administrativt arbete.
 • God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
 • Körkort *B***


Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med ITIL som ramverk i en tjänsteorienterad verksamhet.
 • Erfarenhet av produktionsplanering.
 • Erfarenhet av arbete med stöd av Kanban, Scrum eller någon annan visuell arbetsmetod.


Personliga egenskaper
Vi ser att du har en mycket god förmåga att organisera och strukturera arbetet, samt är van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra. Vidare ser vi att du har stor kunskap inom området telekommunikation och vill du vara med och utveckla avdelningen genom ständiga förbättringar och kvalitetsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga. Arbete kommer även att ske på annan ort.

Upplysningar om befattningen lämnas av Avd C Bengt Öhman eller stf Avd C Ulf Wesström via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Sista ansökningsdatum är 2020-09-27.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb