Teletekniker - Flyg-och Marinradio

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 15 september 2020
Stängs
den 12 oktober 2020
Ref:
22244
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations-och Informationssystemförband, FMTIS, söker en teletekniker inom teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio), till Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens radioanläggningar. Drift- och underhåll innebär främst förebyggande åtgärder (tillsyn) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens radio samt torn och master, samt annan ledningsteknisk materiel. Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

I arbetet krävs det ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn.

Om verksamheten
FMTIS har sex enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings-, El-Mek och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet Norr är en av dem.

Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Luleå. Vid FMTIS avdelning i Luleå arbetar idag 30 medarbetare.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.
 • Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning.
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling.


Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning (tele, radio-kommunikation), eller motsvarande kunskaper
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort lägst B.
 • Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa, då arbete på hög höjd förekommer.
 • Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnas av Försvarsmakten i samband med anställning.


Meriterande

 • Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på teletekniska system.
 • Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
 • BE- och eller C-körkort.
 • Instrumentmätteknik.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklings-orienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Arbetsort: Luleå.

Arbetet är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten och Västerbotten, men även övriga delar av landet förekommer. Det kan också innebära att delta i systemstödsresor i utlandet. Jourtjänstgöring förekommer.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fyskrav för olika befattningar.

Befattningen är en tillsvidareanställning heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36 eller Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38. För upplysningar angående anställnings-villkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb