Teletekniker - Flyg-och Marinradio

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 15 september 2020
Stängs
den 12 oktober 2020
Ref:
22244
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations-och Informationssystemförband, FMTIS, söker en teletekniker inom teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio), till Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens radioanläggningar. Drift- och underhåll innebär främst förebyggande åtgärder (tillsyn) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens radio samt torn och master, samt annan ledningsteknisk materiel. Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

I arbetet krävs det ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn.

Om verksamheten
FMTIS har sex enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings-, El-Mek och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet Norr är en av dem.

Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Luleå. Vid FMTIS avdelning i Luleå arbetar idag 30 medarbetare.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.
 • Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning.
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling.


Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning (tele, radio-kommunikation), eller motsvarande kunskaper
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort lägst B.
 • Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa, då arbete på hög höjd förekommer.
 • Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnas av Försvarsmakten i samband med anställning.


Meriterande

 • Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på teletekniska system.
 • Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
 • BE- och eller C-körkort.
 • Instrumentmätteknik.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklings-orienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Arbetsort: Luleå.

Arbetet är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten och Västerbotten, men även övriga delar av landet förekommer. Det kan också innebära att delta i systemstödsresor i utlandet. Jourtjänstgöring förekommer.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fyskrav för olika befattningar.

Befattningen är en tillsvidareanställning heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36 eller Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38. För upplysningar angående anställnings-villkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.