Scania

Certifieringsingenjör med fokus på helfordon

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 15 september 2020
Stängs
den 25 september 2020
Ref:
20201388
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Inom sektionen Vehicle Regulations and Standards skapar vi förutsättningar för Scanias distributörer att tillhandahålla produkter som uppfyller nationella och internationella lagkrav. Vi tar fram de certifikat som krävs vid typgodkännade av ett fordon, dvs underlag vid registrering.

Dina arbetsuppgifter

Som ingenjör på gruppen för Complete vehicle and Corporate standards arbetar du med att sammanställa certifikatsinformation för den Europeiska marknaden. Dessa certifikat ger förutsättningar för registrering av fordon i Europa.

Arbetet sker i samverkan med projektledare och tillsammans med certifieringsingenjörerna inom Vehicle Regulations and Standards samt ett tätt samarbete med produktsamordnadre då certifikaten sätter regelverk och villkor i Scanias produktstruktur.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå:
  • Sammanställa certifikatsinformation inom områdena Masses and dimensions samt typskylt
  • Del av tiden arbeta med helfordonscertifiering (WVTA )
  • Följa och bevaka lagkravsutvecklingen inom dina områden
  • Kontakt med de myndigheter som utfärdar certifikaten

Din profil

Du är högskoleingenjör eller civilingenjör, med några års arbetslivserfarenhet från certifiering/typgodkännande av tunga fordon. Du har även tidigare erfarenheter från lagkravstolkning och har arbetat inom lagkravutveckling nationellt eller internationellt.
Certifieringsområdena är komplexa och kräver god kunskap om produkten och dess olika användningsområden.

Då mycket av arbetet sker i samarbetet med andra inom sektionen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan driva och koordinera olika ärenden.

Som person är du analytisk och noggrann samt har förmåga att jobba med långsiktig planering och korta frågor samtidigt.

Du bör ha goda kunskaper i engelska och svenska.

Ytterligare information

För ytterligare information kontakta gärna gruppchefen YDRC, Viktoria Alstig, tel 08-553 515 70, viktoria.alstig@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb