Scania

Vi förstärker vårt team med en utvecklarkompetens

Rekryterare
Scania
Plats
Oskarshamn
Annonserat
den 18 september 2020
Stängs
den 25 september 2020
Ref:
20202409
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scanias IT-avdelning i Oskarshamn består av ett 30-tal personer som arbetar med att utveckla Scanias hyttproduktion (video) . Scanias systemstöd för produktion står inför en stor utmaning med implementering av IT-stöd i flera av verksamhetens produktionsprocesser. Systemstödet består både av köpta, egenutvecklade och globala Scanialösningar som används på flera produktionsorter.

Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitalisering som äger rum. Där kommer IT att varar en viktig möjliggörare på förändringsresan och vi hoppas du vill följa med oss på den!

Vad du kommer jobba med

Du kommer tillsammans med ett tvärfunktionellt team supportera, underhålla och utveckla ny funktionalitet i Scanias systemstöd. Teamets kompetens består bland annat av support, underhåll, arkitektur, verksamhetsutveckling och infrastruktur. Ditt bidrag i teamet kommer ha en tyngdpunkt på att utveckla framförallt webbaserade lösningar.

Såhär beskriver teamet arbetet

"Här blir mina kunskaper utmanade eftersom vi jobbar med avancerade datorsystem. Det ger mig chansen att utbilda mig och utvecklas inom IT."

"Det känns ganska mäktigt när man ser en Scania ute på vägarna och vet att ens arbete bidragit till att bygga hytten på just den lastbilen."

"Jag tycker om bredden i arbetet. Ena dagen programmerar man styrning av en maskin i verkstaden och nästa dag hjälper man till med produktionsrapporter till verkstadschefen"

"Att jobba så nära fabriken ger en sån överblick och tillfredsställelse. Det lilla programmet jag gjorde flyttar runt hytter på flera hundra kilo ute i måleriet, och jag kan enkelt gå ut och se resultatet av mitt jobb."

"Vi har en sån blandning av kunskapsområden och kompetenser. Det finns alltid någon som man kan fråga och få hjälp av när man stöter på något man inte kan."

Din profil

Dina nya kollegor skulle uppskatta om du är lyhörd, ärlig och positiv, även vid motgångar. Du är engagerad i ditt arbete och delar med dig av dina erfarenheter för att tillsammans lyfta teamet kompetens. Du tar initivativ till nya aktiviteter och för att skapa nya relationer. Du är flytande i både svenska och engelska och har en universitets-eller högskoleexamen inom systemvetenskap.

Vidare behöver du ha minst 3 års erfarenhet av:

  • Utveckling av IT-system för industriell produktion
  • Webbutveckling
  • BI-lösningar och API-utveckling
  • Systemutveckling i .Net och MS SQL


Teamet skulle tycka att det var extra spännande om du hade erfarenheter av RPA och hantering av Big data.

Ytterligare information

Hör av dig till oss om du har några frågor: Martina Pettersson (gruppchef), 0491-768588 eller Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist) 070 081 29 90.

Skicka in din ansökan!

Bifoga ditt CV och låt oss veta varför du skulle passa den här tjänsten i ditt personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Ansök senast 4 oktober.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb