Teknisk applikationsförvaltare till Region Stockholm SF IT

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 september 2020
Stängs
den 4 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Inspireras du av komplexa IT-lösningar? Vill du jobba med IT för framtidens sjukvård? Är du en person med nyfikenhet, stark personligt driv och förmåga att leverera? Då är SF IT arbetsplatsen för dig.

Vi erbjuder

Du kommer att ingå i ett eller flera team som arbetar med projekt och etablering av nya tekniska förvaltningar så väl som underhåll av befintliga. Vi är 8 kollegor i gruppen, varav en är gruppchef, som arbetar med it-nära teknisk applikationsförvaltning. Vi har ett nära samarbete inom gruppen men också till våra andra kollegor på Serviceförvaltningen IT och tycker att det är viktigt att utvecklas och ha kul på jobbet.

Vårt mål är att på ett värdeskapande sätt leverera säker, stabil och kostnadseffektiv teknisk lösning till våra kunder inom Region Stockholm. För oss är det viktigt att kunna göra skillnad för våra kunder men också för oss själva. Det gör vi med ett hållbart arbetsliv med bra balans mellan arbete och fritid. 

Våra lokaler i Hagastaden på Norra Stationsgatan har nära till bra friskvård, restauranger och kommunikationer.

Om tjänsten

Arbetet innebär att du har eget ansvar inom ett eller flera applikationsområden där du tar fram och följer upp förvaltningsplaner ur ett tekniskt perspektiv, utvecklar befintliga och framtida applikationsmiljöer samt är behjälplig i lösningsförslagen för incidenter och problem. Du kommer att vara aktiv i förbättringsarbete där du har möjlighet att påverka, inom både förvaltning och projekt. Du kommunicerar dagligen med interna och externa kontakter. Din kunskap är värdefull både för att skapa hållbarhet och förutsättningar för andra. 

Vi söker

Vi söker dig som är erfaren tekniker inom it-nära förvaltning. Kanske arbetar du redan idag i ett förvaltningsteam enligt förvaltningsmodellen Pm3 som it-specialist. Det viktiga för oss är att du har engagemanget och praktisk erfarenhet av teknisk förvaltning i komplexa it-miljöer med hög tillgänglighet.  

Kvalifikationer

Krav:  

 • Du har relevant akademisk examen eller annan dokumenterad motsvarighet.
 • Du talar och skriver svenska obehindrat.
 • Du ska ha praktisk erfarenhet från arbete med drift och förvaltning av server, databas och applikationer i komplexa it-miljöer med krav på hög tillgänglighet.
 • Du ska ha erfarenhet av att skriva teknisk dokumentation.
 • Du ska ha vana att följa ramverk och avtal.
 • Du bör ha erfarenhet av it-outsourcing.
 • Du bör ha praktisk erfarenhet av arbete kring livscykelhantering och servicenivåavtal mot kunder.

Meriterande: 

 • Kunskaper inom MS-SQL och MS Windows.
 • Kunskaper inom konfiguration och optimering av webbservrar.
 • Kunskaper inom applikationsprotokoll.
 • Kunskaper inom SAN, brandväggar, lastbalansering och övervakning.
 • Erfarenhet av teknisk projektledning.
 • Erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen.

Personliga egenskaper

Vi vill att du är glad och trygg i din yrkesroll. Personer i din omgivning beskriver dig som en lagspelare med förmågan att arbeta självständigt och har ett stort personligt engagemang. Du har intresse och förmåga att leda och driva uppdrag av teknisk karaktär. Du är strukturerad och kan fokusera på både helhet och detaljer. Din goda förmåga att förstå, samarbeta och kommunicera med olika målgrupper kommer väl till pass. Du är analytisk och löser problem. Kunder och kollegor bemöter du på ett affärsmässigt sätt och du är bra på att skapa och bevara kontakter såväl inom som utanför organisationen.

Liknande jobb

Liknande jobb