Teletekniker - Ledningsstödsenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 24 september 2020
Stängs
den 12 oktober 2020
Ref:
22295
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, söker en Teletekniker, med placering i Bålsta.

FMTIS säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda. Ledningsstödsenheten är en av de enheter inom FMTIS som utför förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens ledningsstödssystem inom IT- och teleområdet.

Ledningsstödsenheten stödjer Högkvarteret och försvarsgrensstaberna med sambandscentraltjänst, signalskyddstjänst samt IT-stöd. Enheten stödjer även orterna Stockholm, Uppsala och Bålsta med drift och underhåll av IT-system, Teknisk bevakning samt telefoni.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid.
 • Semesterdagar efter ålder. 28 dagar under 31 år, därefter 31 dagar och vid 40 år 35 dagar.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär bland annat underhåll av lokal televäxel samt underhåll och installation av lokalt telenät, där dokumentation är en viktig del av arbetet. Har du inte erfarenhet och/eller kunskap om telesystem, televäxlar och telenät förutsätter vi att du är villig att lära dig.

Kvalifikationer

 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete som teletekniker, larmtekniker eller motsvarande
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort


Meriterande
Erfarenhet och/eller kännedom av en eller flera av nedanstående punkter:

 • AXE-växel
 • PBX
 • LSA-Block
 • RPM
 • Larmsystem


Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är hjälpsam, serviceinriktad, ansvarstagande samt har en god analytisk förmåga och strävar efter att arbeta med hög kvalitet. Du har god samarsbetsförmåga och är stresstålig. Du är duktig på att kommunicera och dokumentera, samt har en vilja att lära.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt ök.

Placeringsort Bålsta.

Resor inom tjänsten förekommer.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Ronnie Wagman tfn 018-280330 eller Stf avdelningschef Bo Johansson tfn 018-280300 eller.

Fackliga företrädare:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
SEKO-F Hans Monthan,
OFR/O Håkan Larsson,
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb