Driftingenjör inriktning IT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 24 september 2020
Stängs
den 5 oktober 2020
Ref:
22291
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-drifttekniker kommer du att ingå i ett team av IT-ingenjörer och tekniker vilka ansvarar för drift och underhåll av nätverk, server och klient/utrustningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter. Din huvudinriktning blir att arbeta med "helprunnerfunktionen" där du utför serviceuppdrag till våra användare. Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhåll, användarsupport, dokumentation, felsökning och reparation av klienter och kringutrustning

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar drift, underhåll och installation av en mängd olika IT-system. En annan uppgift är att underhålla Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning 3-årig teleteknisk eller likvärdig IT inriktad utbildning.
 • God kunskap i Windows 7/10
 • God kunskap i MS Office-paketet
 • Kunskaper om Ethernet och TCP/IP
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska språket
 • B-körkort
 • Svensk medborgare


Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens IT-system
 • Tidigare arbetat med support inom IT
 • Erfarenhet av dokumentation av IT system
 • Kunskap i Microsoft applikationer
 • Kunskap om Firewall/Routing teknik
 • Kunskap i Windows 2008/2012/2016 SRV


Personliga egenskaper
För att ömsesidig trivsel ska uppnås vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet

Övrigt
Arbetsort är Göteborg och vi tillämpar individuell lönesättning.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.

Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Mats Andersson, Telefon 031-69 24 11

Avdelningschef Fredrik Frisk, Telefon 031-69 24 42

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Gambino Pettersson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner FMTIS
SACO Mika Laitanen

OFR/S Torgny Åkerblom

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås via växeln på 019-393500.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb