Specialistofficer (OR6-7) till Joint Data Link Operations Cell (JDLOC)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 24 september 2020
Stängs
den 25 oktober 2020
Ref:
22289
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Nu söker vi dig med marin bakgrund som trivs att vara i händelsernas centrum och stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter och eget ansvar. Du brinner för att ge bästa möjliga stöd till användare och operatörer i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ledningssystemofficer med inriktning mot Länk 22 kommer du i huvudsak stödja marinen med planering och design av Länk 22. Som medarbetare vid JDLOC kommer du även stödja planering, design och driftledning för Länk 16 för samtliga arenor och plattformar. Som specialistofficer vid JDLOC kommer du även att ansvara för uppföljning och analys av genomförd verksamhet för att kunna återkoppla till förbanden. Du kommer också att bidra till utvecklingen av Taktiska Datalänkar i allmänhet och Länk 22 i synnerhet. Att arbeta vid JDLOC innebär också att stödja övriga delar inom avdelningen. Då verksamheten vid JDLOC till stor del handlar om stöd till förband både nationellt och internationellt kan det bli en del resor både inom Sverige och utomlands.

Om verksamheten
JDLOC tillhör Förbandet FMTIS och bidrar till att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Detta löser vi på JDLOC mellan Försvarsmaktens plattformar med hjälp av Länk16 och Länk 22.

Att ständigt utveckla och förbättra Försvarsmaktens användande av taktiska datalänkar är vår ledstjärna. Du kommer att kunna bidra både nationellt och internationellt till ett bättre nyttjande av Länk 16 och Länk 22. Att planera och designa för ett Multi TDL utnyttjande är en ny utmaning på JDLOC.

Vi erbjuder dig
Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på tekniskt kunnande men likväl på en förståelse hur datalänkar används taktiskt i de olika arenorna. Du har stor möjlighet till kompetensutveckling och möjlighet att bredda dina kunskaper till olika områden inom taktiska datalänkar.

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning med inriktning marin ledning/samband
 • Mycket god datorvana
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande

 • Erfarenhet av Länk 16 och/eller Länk 22 i teori och praktik
 • Erfarenhet av Länk 8000
 • Erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation
 • Erfarenhet av marina operationer.


Personliga egenskaper
Som person är du social, har en positiv grundinställning och är en lagspelare men kan även jobba självständigt. Du är ordningsam, tycker om att ta ansvar och har ett högt säkerhetsmedvetande. Som specialistofficer inom ledningssystem ser vi att du är analytisk, drivande samt har förmågan att se helheten och olika lösningar på problem. En stor del av arbetet innebär kontakt med användarna vilket kräver att man är pedagogisk och tydlig i sin kommunikation.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten som: Ledningssystemofficer.

Placeringsort Stockholm

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte redan är anställd i Försvarmakten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef Torbjörn Strandberg 070 334 4396.

För upplysningar om anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, nås via växeln 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-24.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS: Nås via växeln: 019-39 35 00

SACO - Per Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Håkan LarssonAnsökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb