Tekniskt ansvarig ledningssystem

2 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 28 september 2020
Stängs
den 1 november 2020
Ref:
22315
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Tekniskt ansvarig ledningssystem
Norrbottens flygflottilj F 21 söker en medarbetare till befattningen som tekniskt ansvarig ledningssystem till flottiljstabens avdelning för sambands- och informationssystemtjänst med arbetsort i Luleå. Arbetet innebär stora krav på självständighet, noggrannhet och initiativförmåga då den tekniska tjänsten utgör en väsentlig del i flottiljens arbete för att kunna vidmakthålla och utveckla olika förmågor kopplat till flygplatsdrift, IT- och telekommunikation.
Arbetsuppgifter
Tekniskt ansvarig leder den tekniska tjänsten på förbandet avseende ledningssystem och företräder flottiljen inom materielområdet. Arbetet är inriktat mot att planera, beställa och följa upp underhållsåtgärder för att upprätthålla flygsäkerheten och statusen vid flottiljens flygplatser i Luleå, Vidsel och Jokkmokk. Flottiljen använder även en transportabel teknisk plattform, för att etablera en flygplats där så krävs.

Befattningen innebär ansvar för de tekniska systemen inom IT, radio, landnings- och navigerings-hjälpmedel, strömförsörjning inklusive avbrottsfri kraft och meteorologi. Du kommer att arbeta tillsammans med ytterligare en tekniskt ansvarig och över tid ha mycket kontakt med driftorganisationen vid respektive flygplats, andra flottiljer, Försvarets materielverk samt industrin. Projektledning eller medverkan i projekt kopplat till materiel- eller systemutbyggnader är en del av arbetsuppgifterna.
Kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete med ledning och förvaltning av tekniska system
 • Goda IT- och teknikkunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Teknisk bakgrund inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete inom flygvapnet
 • Erfarenhet av flygplatstjänst
 • Goda kunskaper inom strömförsörjning
 • Goda kunskaper om telefoni-, radio- och nätverksteknik
 • Kunskap om navigerings- och landningshjälpmedel
 • Erfarenhet av projektledning
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är tekniskt intresserad och besitter därigenom god teknisk förståelse för att kunna analysera och planera komplexa uppgifter. Du är analytisk, initiativrik och har förmåga att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är pedagogisk med en god kommunikativ förmåga då befattningen omfattar samarbete med många olika kontaktytor. Du tål tidvis hög arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Anställningsform: Befattningen är en civil anställning.

Tillträde: snarast efter överenskommelse.

Arbetsort: Luleå.

Tjänsten kräver fortlöpande utbildning, vidareutbildning och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Med anställning följer skyldighet att delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Befattningen ingår i flottiljens krigsförband med uppgift att upprätta flygbas såväl nationellt som internationellt, under fältmässiga förhållanden, vilket ställer krav på god fysik och där regelbundna fysiska tester genomförs.
Information om befattningen och rekryteringsprocessen kan lämnas av
TA Ledsyst Henrik Sandström 0920-23 44 91 eller C A6 Daniel Björkman tfn 0920-23 44 84

Mail: F21-A6@mil.se
Fackliga företrädare
OFR/O Leif Edström

OFR/S Karina Jönsson

SEKO Lars Bäckström

SACO Anders Brunström

Samtliga nås genom F 21 växel 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-01. Din ansökan skall innehålla ansökningsbrev och CV. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig: - Kontroll av luftrummet. - Mark- och sjömålsbekämpning. - Underrättelseinhämtning. - Luftburen transport. - Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt. F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.