Teletekniker, fiber - Genomförandeenhet Väst

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 29 september 2020
Stängs
den 19 oktober 2020
Ref:
22321
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations - och informationssystemförband (FMTIS) söker en teletekniker inriktning fiber, med placering i Göteborg.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet och Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teletekniker med inriktning fiber kommer du huvudsakligen att arbeta med dragning, skarvning och terminering av fiberkabel. Arbete med koppar-eller annan typ av kabel förekommer, samt andra arbetsuppgifter såsom stationsarbete med telefoni. Avdelningen utför även utläggning och reparation av sjökabel och vissa arbetsuppgifter kommer därför utföras på vårt fartyg.

Kvalifikationer
 • Erfarenhet av arbete med optofiber inom områdena:
  • Dragning
  • Svetsning
  • Terminering
  • Mätning
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God fysik, då en del av arbetet kan komma att utföras på hög höjd.
  (Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnas av Försvarsmakten i samband med anställning).

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med koppar och/eller annan typ av kabel inom områdena:
  • Skarvning
  • Kontaktering
  • Mätning
 • Erfarenhet av arbete vid telestation avseende flytt/in/ur koppling av abonnenter.
 • Sjövana

Personliga egenskaper
Vi ser att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Vi ser även att du har ett högt säkerhetstänk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Göteborg.
Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet. Dagsresor och även resor med övernattning förekommer frekvent.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anders Joelsson, telefon 031-69 24 23 eller Avdelningschef Fredrik Frisk, telefon 031-69 24 42.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Gambino Pettersson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner FMTIS

SACO Mika Laitanen
OFR/S Torgny Åkerblom
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-18.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.