IT-Chef till Norrtälje kommun

Plats
Norrtälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 september 2020
Stängs
den 20 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten
Ditt uppdrag är att fortsätta kommunens IT utveckling inom samtliga områden och proaktivt jobba för att Norrtälje ska ligga i framkant med modern teknik. Kommunens IT mognad är i dagsläget ojämnt utvecklad och det finns ett behov av att höja blicken och samla avdelningen mot gemensamma mål. Som IT-chef får du bland annat det spännande uppdraget att fortsätta den digitaliseringsresa Norrtälje genomgår och där man har kommit en bra bit på väg. Här sitter du med i digitaliseringsrådet med bland andra förvaltningsdirektörer för att utveckla de olika verksamheterna i rätt riktning. Rollen som IT-chef är bred och du har många kontaktytor och samarbeten då IT avdelningens uppgift är att levererar support ut i kommunens alla verksamheter. En annan utmaning är Norrtälje kommuns stora yta vilket kräver stora resurser för att planera, bygga ut nätverk och ansvara för driften. Där av krävs en förståelse för det kommunala arbetet och för vad ett politiskt styrt uppdrag innebär. Som IT-chef ansvarar du för en avdelning med ett 20 tal medarbetare med en drift- och underhållsbudget för 2020 på 84 miljoner. Tjänsten är säkerhetsklassad och du rapporterar till kommundirektören.

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller liknade relevant utbildning
• Erfarenhet av LOU och upphandlingar och ekonomistyrning.
• Ett stort intresse av att utveckla och leda personal.
• Kunskap från någon modell inom verksamhetsstyrning som exempelvis PM3.
• Gedigen kunskap om digitaliseringsprocesser och erfarenhet av förändringsarbete och föränderingsledning.
• Behärska svenska och engelska väl i tal och skrift.
• Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet av informationssäkerhet.

Som person har du ett stort intresse av teknik, IT-frågor, infrastruktur och samhällsutvecklingen i stort. Med de kompetenta medarbetarna på avdelningen behövs inte detaljkunskaperna i alla frågor men en bred förståelse. Du är en tydlig lagledare, driftig och med både en kreativ ådra som möjliggör förändringar men samtidigt med fötterna på jorden, trygg i ditt uppdrag. Du är resultatorienterad och beslutsför och har förmåga att tydligt kommunicera de uppdrag som IT avdelningen har som uppgift att hantera. Du kan skapa entusiasm och hålla ihop personalgruppen, ta vara på den kompetens som finns och är en närvarande ledare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Du möts av en kommun i stark tillväxt, där stad möter landsbygd, med stora möjligheter att kombinera den professionella rollen med hög livskvalitet och en berikande fritid. Som IT-chef hos oss kommer du till ett drivet och kompetent gäng med vilja att utveckla kommunens IT-frågor.

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Hanna Looström tel 0704-937270 Karin Fransson tel 0731-550018 på SOURCE.

Välkommen med din ansökan!

För att göra en formell ansökan, ansöker Du via ansökningslänken nedan. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Hanna Looström Tel. 070-937 40 16 eller Karin Fransson Tel. 070-493 72 70

på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se.

Sista ansökningsdag: 2020-10-20
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ort: Norrtälje
Omfattning: Heltid

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun. • Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder. • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

Liknande jobb

Liknande jobb