IT-säkerhetsspecialist till SJ

Rekryterare
SJ
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 1 oktober 2020
Stängs
den 26 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SJ är ett 160 år ungt företag som är mitt inne i digitaliseringsresan där vi samtidigt bygger en ny enhet inom IT med fokus på IT-säkerhet. IT:s uppdrag är självklart att stödja verksamheten i digitaliseringsresan. Gränsen mellan IT och verksamheten suddas gradvis ut som en naturlig del av utvecklingen. Vi går nu från en traditionell sourcing till en mer Agil och Devops orienterad leverans. Vi ser att vi de närmaste åren kommer att behöva hantera en bi-modal leverans.

SJ har högt ställda krav på sin IT-säkerhet! Därför bygger vi nu upp en ny enhet inom IT med ansvar för IT-säkerhet där fokus ligger på styrning, säkerhetsåtgärder, monitorering och uppföljning inom ramen för SJ:s ledningssystem för informationssäkerhet. Din erfarenhet och kompetens blir därför viktig för det fortsatta arbetet med att etablera enheten samt skapa ett kvalitativt IT-säkerhetsarbete inom företaget.

Brinner du för IT-säkerhet, gillar spännande utmaningar och vill vara med och bygga nytt? Då kan detta vara en "perfect match" för dig!

Som IT-säkerhetsspecialist ansvarar du för förvaltning och vidareutveckling för system och tjänster inom IT-säkerhetsområdet. Arbetet sker i samråd med affärsverksamheten, arkitekter, leverantörer samt andra intressenter. I rollen, som är operativ, taktisk och strategisk ingår bl.a. att:

  • medverka vid framtagning av IT-säkerhetsstyrning
  • i samarbete med övriga arkitekter inom IT och projekt vara drivande avseende lösningsarkitektur inom området IT-säkerhet
  • stötta och vara rådgivande i relevanta projekt, linjeaktiviteter och utveckling för att säkerställa att beslutad IT-säkerhet efterlevs
  • löpande analysera och identifiera potentiella säkerhetsrisker
  • löpande hantera IT-säkerhetsincidenter
  • medverka operativt i prioriterade IT-säkerhetsincidenter med affärsverksamheten
  • ansvara för leveransområdets IT-säkerhetsleverans gentemot IT och affärsverksamheten
  • ansvarig för effektiva arbetssätt inom leveransområden
  • ansvara för budget och prognos samt ekonomisk uppföljning inom leveransområdet

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är driven med en förmåga att leda och ta ansvar för att nå resultat. Då vi är i uppbyggnadsfas är det viktigt att du är en god nätverkare som är duktig på att skapa bra relationer på olika nivåer. Din prestigelöshet och vilja att hugga in där så behövs kommer ge dig goda förutsättningar att lyckas i rollen.

Du har hög kunskap om Windows och Linux inom både klient och server, samt god erfarenhet av förvaltning av applikationer och nätverk både on-prem och Cloud. Vi förutsätter att du är van att arbeta inom AD som katalogtjänst, Office365 samt Azure. Utöver den tekniska kompetensen behöver du ha god kunskap om ramverk såsom ISO27001/2 samt CIS Top 20.

Du har akademisk utbildning med inriktning mot IT-säkerhet eller motsvarande kompletterande utbildning och omfattande arbetslivserfarenhet med tyngdpunkt inom tekniker så som nätverk, SIEM, NDR, EDR, PAM, NAC. Kunskap och erfarenhet av Elastic Stack är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Som person har du ett professionellt och konsultativt förhållningssätt med mycket god pedagogisk- och kommunikativ förmåga. Du har en positiv grundinställning, tror på människors förmåga och har fallenhet för att se möjligheter, analysera och hitta lösningar. Ditt arbetssätt är proaktivt, strukturerat och resultatorienterat och du har ett stort verksamhetsintresse. Förmågan att driva förändringar samt att inspirera och utmana är andra framgångsfaktorer i rollen. Självklart är integritet, självkännedom, personlig mognad samt trovärdighet avgörande för att lyckas i den här typen av arbete.

Vad SJ kan erbjuda dig

SJ erbjuder en tjänst med stort eget ansvar och en möjlighet att påverka människors arbetsvardag. SJs verksamhet är stor och sträcker sig även utanför Sveriges gränser varpå det finns en spännvidd och en komplexitet i frågorna. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Som medarbetare märker du tydlig att vi som arbetsgivare har ett stort fokus på miljö- och hållbarhet.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter, Anki Snis, 08-508954 53, anki.snis@se.experis.com eller Pia Holmberg, 0703-14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb