FRA

Mjukvaruutvecklare till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 1 oktober 2020
Stängs
den 8 november 2020
Ref:
2577283
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och analytisk mjukvaruutvecklare för arbete med utveckling av kunskap, verktyg och metoder till stöd för FRA:s underrättelseverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som mjukvaruutvecklare är du placerad vid accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Ditt uppdrag innefattar främst arbete med systemutveckling/mjukvaruutveckling. Du kommer behöva ha förmågan att kunna dra relevanta slutsatser av komplexa samband samt genom forskning och utveckling ha förmågan att omsätta kunskapen till att vara med och skapa nya metoder och verktyg. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och förutsätter ett stort intresse, både professionellt och privat, för arbetsområdet samt ett stort mått av nytänkande. I din befattning kommer du både möta interna kontakter inom myndigheten men även externa kontakter, såväl nationella som internationella. Resor, både inrikes och utrikes förekommer i arbetet. På FRA har vi hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kommer i stor utsträckning arbeta med uppgifter i mindre grupper men även enskilda arbetsuppgifter förekommer i rollen. Du kommer få tillhöra en arbetsgrupp som präglas av en prestigelös miljö där de aktivt arbetar med att hjälpa varandra. Oavsett arbetsform erbjuder vi en tjänst där du i stor utsträckning kommer arbeta självgående samt får använda din kreativitet och din drivkraft inom ditt expertområde.

Du kan

För att vara den vi söker är det en förutsättning att du minst når följande krav:
  • Akademisk examen, t.ex. datateknik, civilingenjör, datavetenskap, alternativt har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling
  • Goda kunskaper inom testdriven utveckling eller metodik vid utveckling
  • God kompetens inom något eller flera av arbetsområdena; systemutveckling, mjukvaruutveckling och backend-utveckling
  • Goda kunskaper i Linux
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Utöver ovan nämnda krav ser vi det som meriterande om du besitter kunskap eller erfarenhet inom någon/några av följande områden:
  • Har praktisk erfarenhet inom något/några av teknikområdena: Elixir, Phoenix, Python, Puppet, Frontend-utveckling eller automatisering/virtualisering
  • Utbildning med inriktning IT-säkerhet

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort mått av kreativitet, är initiativtagande och som har lätt för att omvandla initiativen till aktiviteter. Som person trivs du med att sätta upp höga mål för dig själv och du arbetar hårt för att nå dem. Du arbetar bra med komplexa frågor och har ett stort intresse för de ovan nämnda inriktningsområdena inom vilka du gärna underhåller dina specialistkunskaper och kan vara en kunskapsresurs för andra. Du har även lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela med sig av kunskaper och erfarenheter i syfte att uppnå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 47 82. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-11-08.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb