IT-säkerhetsspecialist

Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 2 oktober 2020
Stängs
den 28 oktober 2020
Kategori
Krav, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområdet LKDATA omfattar 100 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kr. LKDATAs uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera kommunens verksamhet genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Genom denna unika kombination ser vi till att våra kunder kan koncentrera resurserna på sin kärnverksamhet. LKDATA strävar efter att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, ha inflytande, lust och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO/IEC 20 000, sedan 2010, arbetar i enlighet med ITIL Service Management sedan 2005 och portföljstyrningsmodellen PM3 sedan 2017. 

Arbetsbeskrivning

Som specialist inom IT-säkerhet inom Linköpings kommun arbetar du både med Cybersäkerhet och informationssäkerhet. Genom att implementera och följa upp policys, rutiner och lösningar säkerställer du att både tekniska resurser och information skyddas på ett ändamålsenligt sätt. Arbetet innefattar kravhantering, arkitekturdesign, riskanalyser samt incidenthantering med både förebyggande och reaktiva insatser. Du följer även utvecklingen inom området kring både lagstiftning, teknik och arbetsmetoder och omsätter det i olika lösningar.

Tillsammans med dina kollegor agerar du främst i förvaltningsuppdrag och i olika projekt, ofta i nära dialog med säkerhetsavdelningen, olika myndigheter och leverantörer. Du ingår i team säkerhet inom konsultgruppen men verkar brett och rapporterar till CIO och verksamhetschef LKDATA i IT-säkerhetsfrågor.

I uppdraget hanterar du säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter varför tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom IT alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet av IT-infrastruktur, IT-säkerhet och Informationssäkerhet. Du har god erfarenhet av dokumentation och dialog kring informationssäkerhet och säkerhetsskydd

Kunskaper som vi gärna ser att du har: 

  • Goda kunskaper inom IT-säkerhet, Cybersäkerhet samt informationssäkerhet med tillhörande lagstiftning.
  • Förståelse för hur övergripande principer, standards och lagstiftning kan omsättas i den tekniska säkerhetsarkitekturen.
  • Kunskaper om standarder, processer och principer inom området.
  • Erfarenhet av styr- och ledningssystem kring informationssäkerhet ex. ISO/IEC 27000.

Som IT-säkerhetsspecialist har du en god förmåga att leda och driva både dig själv och andra inom ramen för ditt arbetsområde. Du har en kommunikativ och dokumentativ förmåga och kan förmedla mål, arkitektur och lösningar till andra på ett tydligt sätt. Det är självklart för dig att visa gott omdöme i avvägningar mellan omfattning, kostnad, tid och risk. Du har en metodisk och problemlösande analysförmåga tillsammans med en god samarbetsförmåga där du arbetar bra med andra människor, såväl med kollegor, kunder och myndigheter och lägger stor vikt vid att bygga och bibehålla goda relationer.