FRA

FRA söker en teknisk signalspanare

Rekryterare
FRA
Plats
Skåne, Sweden
Annonserat
den 5 oktober 2020
Stängs
den 25 oktober 2020
Ref:
2579327
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en signalspanare till Skåne. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som signalspanare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras för att slutligen resultera i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

Som teknisk signalspanare är du länken i en spännande produktionskedja. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer, efter utbildning och praktik, att vara inhämtning och analys av tekniska signaler, främst radarsignaler, med tyngdpunkt på analysarbetet. Du kommer även att producera utgående rapporter. Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med dina kollegor samt i samverkan med våra uppdragsgivare. Normala arbetstider är dagtid men skiftarbete kan inträffa periodvis. Tjänsteresor till andra orter förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning alternativt motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom teknik eller matematik. Tjänsten kräver att du har en god datorvana, goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift samt att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av radar och digital signalbehandling. Även erfarenhet från annat tekniskt arbete, förvaltning och/eller utveckling inom IT-området är meriterande. Andra fördelaktiga meriter är att ha arbetat med tekniska analysverktyg, liksom programmeringskunskaper och statistik.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat tillsammans med andra. Med din uthållighet, flexibilitet och förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv i olika situationer ser du till att uppfylla dina mål med resultat som håller hög kvalitet. Du förstår tekniska underlag och kan med din sakkunnighet självständigt hantera en komplex signalmiljö. Som person är du öppen för att ta till dig nya områden med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i sydöstra Skåne. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mats Nilsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-10-25.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb