IT-tekniker- Ledningsstödsenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 5 oktober 2020
Stängs
den 26 oktober 2020
Ref:
22362
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-tekniker, med placering i Stockholm.

Om Verksamheten
FMTIS Ledningsstödsenheten (LSE) Genomförandeavdelning Stockholm stödjer Högkvarteret och Försvarsmaktens adresser i Stockholms innerstad avseende drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt. Vi arbetar i en krävande miljö där vår ambition är att lösa vårt uppdrag med god kvalitet. Vi strävar mot att hela tiden bli bättre på det vi gör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker kommer du att ingå i vår användarstödsgrupp som i första hand fokuserar på tekniskt stöd till användare samt installation av datorer och tillbehör. Du kommer tillsammans med kollegor och självständigt arbeta med IT-beställningar, felsökning och rådgivning. Vi arbetar i ITIL och lägger stor vikt vi IT-säkerhet.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Gymnasial utbildning med inriktning mot IT/datakommunikation eller motsvarande kunskaper
  • Goda kunskaper om Windows klientoperativsystem och klienthårdvara.
  • Kunskaper inom IT/kundsupport.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du tar gärna initiativ, kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att vara en god lagspelare i vårt arbetslag. Du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet.

Då Försvarsmakten är föränderlig behöver du vara flexibel och kunna söka ny information. Du behöver vara villig att ta till dig nya uppgifter och vara redo att lära dig det som behövs för att lösa uppgiften.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm, Gärdet/Östermalm

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Fredrik Ulvstig, fredrik.ulvstig@mil.se. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 019-39 35 00 (växeln).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Mika Laitanen
OFR/O Anders Wallinder
OFR/S Jan Borgström
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-25


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb