Lösningsarkitekt till Systembolaget

Rekryterare
Experis IT
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 6 oktober 2020
Stängs
den 27 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare - utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck? Systembolaget arbetar för att kontinuerligt minska vår direkta och indirekta hållbarhetspåverkan. Vi är en nyckelspelare i dryckesbranschen och som sådan har vi en viktig roll att spela.

Systembolagets IT-avdelning ansvarar för att leverera IT-stöd som på bästa sätt stödjer affärsverksamheten på ett behovsanpassat och kostnadseffektivt sätt. IT-avdelningen är multisourcad vilket betyder att IT-system, drift, utveckling och tjänster till stora delar köps av externa leverantörer, vilket gör att IT-avdelningen och enheten IT-utveckling och förvaltning tillsammans med IT-leverantörer ansvarar för att förvalta och utveckla hela Systembolagets IT-portfölj.

E-handel, kunderbjudande och hållbarhet är exempel på områden som står i fokus för Systembolagets satsningar de kommande åren och syftet är att på bästa sätt möta kundernas förväntan på framtidens service.

För att lyckas i vårt arbete söker vi en lösningsarkitekt som i huvudsak verkar inom områdena sortiment, inköp, varuförsörjning, försäljning och e-handel.

I rollen som lösningsarkitekt blir ditt ansvar bl. a. att:

  • Stödja projekt och utvecklingsinitiativ med ett helhetsperspektiv att utveckla hållbara och framtidssäkrade lösningar, som byggs i enlighet med Systembolagets IT-principer
  • Ta fram och upprätthålla arkitekturella nulägen och målbilder i Systembolagets lösningar
  • Synliggöra, kommunicera samt agera på lösningsberoenden
  • Ansvara för granskning av projekt och utvecklingsinitiativ för att utfärda bygglov
  • Utgöra en länk mellan verksamhet och våra IT-leverantörer
  • Bidra till Systembolagets arkitekturfunktion

Rollen ingår i ett team med andra lösningsarkitekter som tillsammans ansvarar för Systembolagets lösningsarkitektur och primärt samverkar med arkitekter hos IT-leverantörer samt interna roller såsom verksamhetsarkitekter, IT-förvaltning, process- och affärsutvecklare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha flerårig erfarenhet av arbete inom IT-arkitektur samt inom verksamhets- och IT-utveckling. Rollen kräver att du har goda kunskaper och insikter i gränslandet mellan verksamhetens behov och teknikens möjligheter, samt förmåga att identifiera de arkitekturdrivande kraven i en komplex kravbild. Vidare är det meriterande om du har praktisk erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:

  • Lösningar i molnet, företrädesvis MS Azure
  • Integration
  • Business Intelligence/Data & Analytics
  • Säkerhet

Vi förväntar oss att du har akademisk utbildning samt behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, målmedveten, strategisk och har lätt för att se helheten. Du är lyhörd och prestigelös och har förmåga att skapa goda relationer. Du är en god lagspelare och är samtidigt drivande med goda ledaregenskaper. Vi värdesätter din goda kommunikativa förmåga.

Ansökan och kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb