Sektionschef, it-avdelningen

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Umeå (Stad), Västerbotten
Annonserat
den 6 oktober 2020
Stängs
den 18 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Samhällsutvecklingen går allt snabbare. Kraven på oss som myndighet att vara följsamma till förändringar i omvärlden ökar. Till en av våra sektioner i Umeå söker vi nu en ledare som kan hjälpa oss i förflyttningen mot framtiden. Det kommer att bli utmanande, men har du rätt driv, flexibilitet och kompetens så har vi arenan för dig!

Om jobbet

Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Inom Skatteverket pågår just nu ett agilt införande med ramverket SAFe, samt införande av en ny utvecklingsplattform (OCP). Det innebär en omfattande och spännande organisations och kulturförändring där du kommer att spela en viktig roll. It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en komplex och varierad it-miljö. Skatteverkets it-avdelning finns på sju orter, vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
 • vara stabil och trygg som person, som ledare och i din arbetsgivarroll
 • kunna leda, fatta beslut och driva arbetet mot uppställda mål
 • visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
 • leda utveckling och lärande hos medarbetare genom att skapa förutsättningar och engagemang
 • ha förmågan att driva verksamhetsutveckling och verka för helheten

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • praktisk erfarenhet av att bygga verksamhet som använder agilt arbetssätt
 • aktuell erfarenhet av att leda IT-utveckling och förvaltning
 • ha erfarenhet av att rekrytera personal
 • aktuell erfarenhet från ledande roller inom it och tjänsteutveckling.

Det är önskvärt att du har praktisk erfarenhet av att den utveckling du ansvarar för använder SAFe som ramverk. Det är även önskvärt att du har relevant  erfarenhet av att leda i förändring.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.  

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!