Systemtekniker

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 6 oktober 2020
Stängs
den 25 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du få IT-hjulen att snurra i finansmarknadens centrum? Är du en Systemtekniker som lockas av att jobba med utmanande arbetsuppgifter i en viktig samhällsfunktion för Sverige?

Vi erbjuder dig

I rollen som Systemtekniker ingår du i ett team som ansvarar för Riksgäldens klientplattform och kommunikationssystem. Ditt huvudansvar kommer ligga inom kommunikationssystemen d.v.s. Exchange, Skype, fast telefoni och växelsystem men även andra arbetsuppgifter inom teamets område kommer ingå.

Tjänsten innebär:

- Drift och förvaltning av gruppens produkter och verktyg med fokus på kommunikationssystemen.
- Utveckling och omvärldsbevakning inom området
- Problemlösning rörande plattformen
- Efterlevnad enligt arkitektur/-säkerhetsriktlinjer
- Konfigurering/installation och löpande uppgradering av plattformen
- Dokumentation av rutiner

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling samt IT Stab och består av cirka 55 medarbetare. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där kunskapsnivån är hög, beslut fattas snabbt och varje individ är viktig. Här erbjuds en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras med en stark betoning på samarbete inom och mellan teamen. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet är genomgående.

Din profil

Du behöver vara ansvarstagande, kvalitetsmedveten och ha en tydlig yrkesstolthet som gör att du gärna lär av, lär ut och samarbetar med dina kollegor. Du är stresstålig och benägen att ge god service. Du är även respektfull i både relationer och i ditt sätt att kommunicera samt att du kan anpassa dig till målgruppens behov. Du arbetar lika bra i team som individuellt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Då allt arbete inom myndigheten sker med beaktan av risk är det viktigt att du är säkerhetsmedveten och själv har integritet.

Du ska ha:

  • Högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och behärska engelska i tal och skrift.
  • Svenskt medborgarskap

Du kommer arbeta med nedanstående system och ha erfarenhet av dessa:

  • Exchange
  • Skype (inkl. telefoni)
  • Telefoniväxel 

Förutom ovanstående är det meriterande om du har erfarenhet av att administrera Service Manager, Orchestrator och Endpoint Manager

För att passa in i rollen är det viktigt att du har förmåga att hålla dig uppdaterad i vad som händer inom våra områden samt att du har en hög problemlösningsförmåga.

Vidare är det viktigt inom teamet att dela med sig av sina kunskaper till varandra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid pålitlighet och lämplighet till tjänsten samt dina personliga egenskaper.

Övrig information

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev, via www.riksgalden.se/jobb senast den 25:e oktober. Ange referens 2020/827. Urvalet av kandidater sker löpande. Tester kommer ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Helena Tillvén, enhetschef IT Service, tfn 0701-871038.

Liknande jobb

Liknande jobb