CHEF FÖR ENTERPRISE ARKITEKTUR TILL APOTEKET AB

Rekryterare
Apoteket
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 7 oktober 2020
Stängs
den 7 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som chef för Enterprise-arkitektur får du en nyckelroll i vår digitala omställning. I framtiden kommer vi att använda spännande digitala teknologier i våra apotek, i e-handel, för datadrivet beslutsfattande mm. Vi vill skapa den allra bästa kundupplevelsen och att kunder kan röra sig sömlöst mellan våra försäljningskanaler. IT-organisationen har en central roll i att ställa om bolaget till att bli mer digitalt.

I denna omställning investerar Apoteket i IT och digitala lösningar under de kommande åren. Du kommer, tillsammans med företagsledning, verksamhet och dina kollegor på IT, ta fram framtidens målarkitektur och ha ett övergripande ansvar för hela arkitekturfunktionen. Hör CIO Clas Artvin berätta om rollen här!

Har du erfarenhet från en ledande roll inom IT-arkitektur och älskar att driva förändring så hoppas vi att du hör av dig!

OM IT-AVDELNINGEN

IT-avdelningen leds av CIO Clas Artvin som rapporterar till Apotekets VD. Du kan höra Clas berätta om rollen i denna video. Avdelningen är en proaktiv partner och motor i Apotekets digitalisering där vi visar hur ny digital teknik kan bidrar i utvecklingen av vårt bolag.

IT-avdelningen besår i dag av ca 80 anställda och 70 konsulter samt en mängd externa tjänster från leverantörer. IT är organiserat i fyra enheter: Lean PMO och digitalt, Enterprisearkitektur, Utveckling och förvaltning samt Digital infrastruktur, IT-säkerhet och drift. Vårt nya fina kontor finns på Dalvägen 12 vid Mall of Scandinavia i Solna.

Apoteket fortsätter att införa Agila arbetssätt och arbetar i värdeströmmar i nära samarbete med vår affärsverksamhet. Närmaste åren investerar vi i moderna digitala teknologier för framtidens kundmöten i fysiska Apotek, digitala försäljningskanaler och att skapa sömlösa kundupplevelser tvärs våra försäljningskanaler samtidigt som vi kommer vi byta ut en mängd bassystem.

OM TJÄNSTEN

Du rapporterar till CIO och kommer vara en del av IT-ledningen tillsammans med ytterligare 3 linjechefer. Du kommer, tillsammans med övriga ledare på IT, i nära samarbete med dina arkitekter och företagsledningen att ta fram vår målarkitektur för kommande 3–5 år och sedan få den att hända i praktiken. Du har ett team med arkitekter som rapporterar till dig och fler arkitekter finns ute i leveransteamen och det blir din uppgift att organisera hur detta ska se ut framåt och att tydliggöra hur arkitektur ska fungera tillsammans med Apotekets Agila arbetssätt. Du arbetar nära alla team på IT, nära företagsledning och affärsverksamhet i alla teknik- och arkitekturfrågor.

I rollen ingår:

  • Du rapporterar till CIO.
  • Du ingår i ledningsgruppen för IT-verksamheten där du tillsammans med övriga chefer och CIO tillsammans leder IT-avdelningen.
  • Budgetansvar.
  • Direkt personal- och arbetsledningsansvar för fem arkitekter.
  • Att tydliggöra hur arkitektur ska fungera med våra agila arbetssätt.
  • Ansvar för att ta fram målarkitektur för närmaste 3-5 åren.

VEM ÄR DU?

Du arbetar i en nyckelroll inom Enterprise arkitektur idag, som chefsarkitekt eller som chef eller ledare inom IT-arkitektur och du har en mångårig erfarenhet som EA-arkitekt eller IT-arkitekt. Du är van vid att leda arkitekter och du har egen erfarenhet av arbete med att ta fram målarkitektur. Vi önskar också att du har arbetat med metoder och processer inom området och frågor kring arkitektrollen i förhållande till Agila arbetssätt och Agil kultur.

Vi tror att du har en bakgrund inom retail, detaljhandel eller motsvarande, antingen från en linjeposition eller som konsult. Du skulle också kunna ha din arkitektbakgrund från ett modernt bolag med stort fokus på digitala kanaler och omnikanal mot slutkund (B2C). Du bör ha gedigen erfarenhet inom e-handel, andra kundmötande teknologier samt Cloud. Meriterande är erfarenhet av digitala teknologier som IoT/avancerad analys, artificiell intelligens, robotisering eller andra digitala lösningar.

Du är väl insatt i och har ett stort intresse för hur IT och digital teknik kan bidra i vår affärs- och verksamhetsutveckling. I rollen är det viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med ledningsgruppsarbete helst på IT-ledningsnivå och har god förmåga att kommunicera med företagsledning och affärsverksamhet. Du har akademisk examen som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande. Certifiering inom EA och SAFe är meriterande. För denna roll bör du behärska både det svenska och det engelska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är en person som verkligen gillar förändringsarbete och att driva och få fram effekter ur en långsiktig agenda. Du är kommunikativ och teamorienterad och har lätt att få med dig personer på olika nivåer. Du kan abstrahera bort tekniska detaljer och förklara i tal och bild i syfte att nå fram med ditt budskap till företagsledning och affärsverksamhet. Du är mycket intresserad av hur nya digitala teknologier kan bidra i affärs- och verksamhetsutveckling och du håller dig uppdaterad inom ny teknik och har förmåga att konkretisera hur teknik kan tillämpas i affärsverksamheten u. Som person kan du växla mellan strategiskt arbete och dagligt operativt arbete där du har ett tydligt fokus på att få saker att hända i praktiken.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Boxhill. Du söker tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt!. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se eller 0722140872.

Liknande jobb

Liknande jobb