E-hälsomyndigheten

Teknisk projektledare inriktning IT till E-hälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Stad)
Annonserat
den 8 oktober 2020
Stängs
den 1 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är det dags för en ny utmaning? Är du en erfaren projektledare som vill vidareutvecklas inom IT och teknik? Sök då denna spännande tjänst redan idag!  

Vi söker nu två projektledare med IT-inriktning till enheten Kompetens inom avdelningen för E-hälsotjänster.

Dessa befattningar tillhör avdelningen E-hälsotjänster som bl. a. ansvarar för förvaltning av stödregister enligt lagen om receptregister och förvaltar även register på andra myndigheters uppdrag. Informationen i registren används till exempel vid förskrivning, receptexpedition, rapportering av försäljningstransaktioner och nationell läkemedelsstatistik. Arbetet inom avdelningen bedrivs i en komplex och intressant sfär där farmacin möter tekniken.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom projektledning och IT med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. 

Om tjänsten

I dina arbetsuppgifter ingår att självständigt planera, leda, styra och följa upp projekt och delprojekt samt fatta beslut med mandat i enlighet med projektdirektivet. Vi arbetar enligt PPS (praktisk projektstyrning) och som projektledare ansvarar du för att projekten genomförs enligt uppsatta mål avseende tid, kostnad och kvalitet. Uppföljning och rapportering till beställare och styrgrupp är också något som tillhör arbetsuppgifterna.

Som projektledare innehar du en central funktion, du blir ett viktigt nav mellan interna och externa intressenter, leverantörer och den interna styrgruppen.

Att hantera risker och problem samt koordinera möjliga lösningar blir en annan del av din vardag där du bidrar med din tekniska expertiskunskap. På ett lyhört och smidigt sätt lyssnar du in myndighetens behov och krav, du kommunicerar tydligt och säkerställer att projektdirektivet efterföljs och att leverans sker enligt förväntningar och krav. 

Enheten Kompetens består idag av 20 medarbetare som är inriktade på projektledning samt krav- och verksamhetsanalys. Tillsammans vidareutvecklar vi rutiner och processer för projektstyrning samt stöttar varandra i olika projekt. Vi erbjuder dig en varierande dag med många kontaktytor, i en myndighet som har ett stort samhällsengagemang bland annat inom utvecklingsområdet e-hälsa. 

Vi söker dig som har:

  • Relevant utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig.
  • Minst fem års erfarenhet av att leda IT-projekt.
  • Mycket god kunskap om vedertagna modeller, metoder och verktyg för projektledning.
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

För att trivas och lyckas i denna befattning har du en god samarbetsförmåga och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vidare är du mål- och resultatorienterad och har stor förmåga att engagera och motivera andra. 

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av arbete med IT-projekt inom e-hälsoområdet.
  • Erfarenhet av projektledning inom IT-infrastruktur.
  • Erfarenhet av projektstyrningsmodellen PPS (praktisk projektstyrning).
  • Certifierad projektledare.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Maria Idberg, enhetschef på tfn 010-106 07 68, HR-specialist Terése S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 1 november 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb