E-hälsomyndigheten

Systemutvecklare inriktning prestanda till E-hälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Stad)
Annonserat
den 8 oktober 2020
Stängs
den 1 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ingå i ett skickligt team som har fokus på prestandatest och testautomation? Söker du ett omväxlande jobb med stor frihet att påverka både dina arbetsuppgifter och din kompetensutveckling? Vi söker både dig som är erfaren och dig som vill bli mer erfaren. Välkommen med din ansökan!

Till vår avdelning för Digitalisering, enheten för Test, söker vi nu en systemutvecklare med inriktning prestanda.

Enheten skapar förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik samt att på uppdrag av beställare iom myndigheten tillhandahålla information på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt.

Vår enhet genomför system-, acceptans- och systemintegrationstester för att kvalitetssäkra lösningar som har levererats av utvecklingsenheten innan de går ut som release till kund. Enheten ansvarar även för att utveckla och underhålla testautomation, testmiljö och testdata.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din IT-kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Vi på enheten Test är ett skickligt team som idag består av femtio personer och tillsammans bistår vi den övriga organisationen med expertkunskap inom olika områden inom test och kvalitetssäkring, däribland prestandatest.

Tillsammans med oss säkrar du prestandan i myndighetens leveranser, detta gör du bland annat genom att designa och exekvera tester, analysera testresultat och utföra testfallsprogrammering. De olika systemen och modulerna i plattformen har alla sina egna prestandautmaningar och det ställer högra krav på att vi förstår problematiken och hittar rätt angreppssätt i varje given situation. 

Du hjälper och stöttar olika team med planering och utförande av prestandatester. För att lyckas i denna befattning har du både erfarenhet och ett stort intresse av programmering och prestanda, du har bra uppfattning om koden du testar vilken skapar goda förutsättningar för dig att hitta den svaga länken i produkten.

Du är en person som brinner för tekniken samt rör dig obehindrat mellan verktyg och miljöer, det du inte kan lär du dig gärna. Du har en förståelse för prestandatest och de prestandaproblem som kan uppstå någonstans i flödet. När vi stöter på prestandaproblem och känner pulsen går upp så behåller du ditt lugn och fortsätter jobba systematiskt och fokuserat.

Vi arbetar i komplexa miljöer med modern teknik vilket ställer krav på din förmåga att se möjligheter i nya tekniska lösningar och metoder. Mjukvaruutvecklingen bedrivs i ett flertal språk och scriptdialekter där Java och C är centrala. Verktyg som GIT, SQL, Groovy är en naturlig del av utvecklingsmiljön.

Förutom att praktiskt utföra tester så kommer du också att sprida kunskap om prestandatest i organisationen. Vi vill att prestanda ska vara en självklar och naturlig del av alla teams kvalitetssäkringsarbete, där vi bidrar med spjutspetskompetensen.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom data/IT eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet vi bedömer likvärdig.
  • Minst ett års erfarenhet av att arbeta med systemtest, systemintegrationstest och/eller acceptanstest.
  • Dokumenterad erfarenhet av programmering.
  • Goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.
  • God läsförståelse i det engelska språket.

Som person är du självgående, har en god problemlösande analysförmåga och en god samarbetsförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av SQL.
  • Erfarenhet av Groovy.
  • Erfarenhet av ReadyAPI/SoapUI.
  • Erfarenhet av GIT.
  • Erfarenhet av objektorienterad programmering.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Elisabeth Ahlgren, enhetschef på Test, tel 010-458 62 16, HR-specialist Terése S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast söndagen den 1 november 2020! 

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb