Driftoperatör med inriktning på Ip-nätverk

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 8 oktober 2020
Stängs
den 22 oktober 2020
Ref:
22402
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Driftoperatör med inriktning IP-nätverk

Nu söker Försvarsmakten i Arboga en driftoperatör med inriktning IP-nätverk . I rollen som driftoperatör an svarar du för att ge 2nd line support av de IP-nätverk som finns i Försvarsmaktens IT-system. Du kommer framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning av olika nätverkslösningar. Exempel på arbetsuppgifter är att hjälpa tekniker ute i landet fjärrmässigt med felsökning och konfigurering av nätverksenheter, behandla larm som inkommer via nätövervakningsverktyg eller ärendehanteringssystem och stötta systemtekniker intern t inom sektionen med drift eller projektarbete.

För att lyckas i rollen krävs följande:
 • Minst 3-årig erfarenhet av arbete med drift och underhåll av stora Cisco nätverk
 • Ett CCNP-certifikat eller motsvarande kunskaper
 • Gymnasieutbildning med inriktning IT
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-Körkort

Kunskaper inom följande är meriterande:
 • NOC arbete
 • Verktyg såsom Splunk, HP NNM eller Cisco Prime Infrastructure
 • Brandväggar såsom Färist, Palo Alto eller Cisco ASA
 • Lastbalanserare
 • Processorienterat arbetssätt, ITIL, eller arbeta utifrån agila principer
 • Högskoleutbildning inom IT

IT Driftcentralen - Vi ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Då Försvarsmakten förfogar över många stora och komplicerade IP-nätverk finns goda möjligheter till att fördjupa sig inom olika kompetensområden ända upp till CCIE nivå. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Martina Fransson eller AvdC Peter Carlsson, 019-39 35 00 (vxl)

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Pär Lohman



Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb