Miljöhandläggare inom IT och telekom

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 9 oktober 2020
Stängs
den 28 november 2020
Ref:
22419
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en Miljöhandläggare, med placering i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, är miljöhandläggning en del i ett integrerat verksamhetsledningssystem, där handläggaren fungerar som expertresurs i miljöfrågor. Tjänsten innebär en hel del resor till förbandets verksamhetsorter men också till friliggande anläggningar runt om i landet där du medverkar i riskanalyser ur ett miljöperspektiv. Anställningens fokusområde är mot arbete inom ramen för Miljöbalken och dess tillhörande föreskrifter och förordningar t ex tillståndsprocesser.

För att linjeorganisationen ska kunna förstå, acceptera och fullfölja sin roll i miljöarbetet är du både regelskrivande, utbildande och uppföljande. Det handlar exempelvis om att:
 • Medverka i infrastrukturärenden med miljöbedömning och tillståndsansökan
 • Omhänderta Försvarsmaktens miljöledningssystem och omvandla detta till konkreta rutiner vid FMTIS
 • Utbilda/informera berörd personal i rutiner och miljömålsättningar
 • Stödja linjeorganisationen vid miljörelaterade avvikelser.

Läs mer om Försvarsmaktens miljöarbete på https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/ett-hallbart-forsvar/miljomal-inom-forsvarsmakten/

Arbetet kan innebära schemalagd tjänstgöring på kväll/helg.

Kvalifikationer
 • Relevant utbildning på universitets-/högskolenivå.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete med miljöledningssystem.
 • Erfarenhet av miljörevisioner eller motsvarande.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort klass B.

Meriterande
 • Kunskap kring PBL.
 • Miljöskyddskompetens samt erfarenhet av arbete med buller, kemikalier och/eller miljöledningssystem.
 • Erfarenhet från miljöfarlig verksamhet samt erfarenhet av myndighetsarbete/offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har förmåga att se helheten. Du har det långsiktiga engagemang som krävs för att sprida och utveckla miljöarbetet i organisationen. Du är tydlig, noggrann och systematisk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med inleds med 6 månaders provanställning för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Anställningen är civil och kommer att vara placerad i Örebro.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Tommy Andersson tel 070-219 83 95 . För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-chef Dzenana Gustafsson tel 072- 351 05 48.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix
(Samtliga nås via växeln på 019-393500.)

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.