IT-Försvarsförbandet söker IT-tekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 9 oktober 2020
Stängs
den 16 november 2020
Ref:
22417
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten utsätts dagligen för intrångsförsök i våra IT-system. Intrångsförsök som i värsta fall skulle kunna slå ut försvarsviktiga funktioner som upprätthåller ett säkert Sverige. Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan, IT-försvarsförbandet (ITF), har i uppgift att försvara myndighetens IT-system mot attacker och upprätthålla en god IT-säkerhet. IT-försvarsförbandet söker nu IT-tekniker till en av våra team inom IT-support. Som IT-tekniker hos oss har du en viktig roll då du stödjer förbandets incidenthanterare, operatörer, analytiker så att dem kan utföra sina uppgifter och på så sätt försvara Försvarsmaktens ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta med stöd och drift kopplat till IT-system. Uppgifterna hos oss är varierande och beroende på din kompetens så finns olika arbetsuppgifter som vi kan rikta mot utifrån din kunskapsnivå. Arbetet innefattar exempelvis att stödja med övervakning av system, serverlösningar, nätverkskonfigurationer, administration och support av klienter och skrivare. Men innefattar även att hjälpa till vid insatser, operationer och incidenter i specifika system. Det finns stort utrymme för utbildning och kompetensutveckling då arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs, och det finns goda möjligheter att utvecklas inom förbandet.

Kompetenskrav
  • Kompetens inom nätverk, Linux eller Windows
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Meriterande
  • Gymnasieutbildning inriktning IT eller annan likvärdig utbildning
  • Du har minst ett par års erfarenhet av att arbeta som IT-tekniker/supporttekniker eller motsvarande
  • Utbildning/kurs i nätverk, Linux, Windows
  • Erfarenhet av installation, underhåll/drift av IT-system
  • Erfarenhet av att arbeta i en serviceorganisation
Personliga egenskaper
Vi söker en person som har stort IT-intresse och som vill arbeta både serviceinriktat och med problemlösning. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och en förmåga att kunna växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du är noggrann, tar initiativ och ser till att driva ditt arbete framåt. Det viktiga för oss är din vilja och din potential. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester. Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Anställande förband
ITF är en del av Försvarsmaktens telekommunikations - och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00
SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, tfn 0171-49 24 53 rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 15:e november. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se , ange referens "2012" på din ansökan.


Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb