IT-tekniker-Genomförandeenhet Syd

3 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 9 oktober 2020
Stängs
den 30 oktober 2020
Ref:
22400
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations-och informationssystemförband (FMTIS) söker en It-tekniker, med placering vid Ronneby Garnison.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT med totalt 27 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Du kommer bl. a att utföra drift och underhåll på klienter, servrar och nätverk i Försvarsmaktens IT-miljöer samt medverka vid projekt och införande av IT-system.

Bland annat följande tekniska områden ingår i arbetet:
 • Protokollfamiljen TCP/IP
 • Windows Server 2008/2012/2016/2019
 • Viritualisering i Windowsmiljö
 • Windows Deployment service och MDT
 • ITIL

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter eftersom vi deltar i den militära verksamheten på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska, militära moment. Deltagande i övning kan också förekomma, där vi utför våra arbetsuppgifter i uniform och under andra förutsättningar.

Arbetet utförs i huvudsak vid Ronneby Garnison i Kallinge men resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning samt eftergymnasial utbildning inom IT eller 3-årig gymnasieutbildning och flera års relevant arbetslivserfarenhet inom området
 • Körkort lägst klass B
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande
 • Kunskap om/erfarenhet av nätverksdrift
 • Certifieringar inom Windows server och Cisco
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT-system
 • Genomförd militär grundutbildning

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann och säkerhetsmedveten, har god initiativförmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har god analytisk förmåga samt en vilja att vidareutveckla dig inom tjänstens kompetensområde. Då en del av arbetet drivs i projektform är det viktigt att du är självgående och drivande.

Stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Placeringsort: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband i Kallinge, arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Befattningen benämns som driftingenjör i Försvarsmakten.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

För upplysningar är du välkommen att kontakta Sektionschef IT Anna Bohlin 070-246 58 17.

Fackliga företrädare:
OFR/ S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
SACO Pär Lohman
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-30.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb