E-hälsomyndigheten

Testspecialist till E-hälsomyndigheten

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 oktober 2020
Stängs
den 1 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en IT-inriktad person med erfarenhet av test? Då kan du vara den vi söker!

Till vår avdelning för Digitalisering, enheten för Test, söker vi nu en testspecialist.

Enheten Test skapar förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik samt att på uppdrag av beställare inom myndigheten tillhandahålla information på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt.

Enheten genomför system-, acceptans- och systemintegrationstester för att kvalitetssäkra lösningar som har levererats av utvecklingsenheten innan de går ut som release till kund. Vi ansvarar även för att utveckla och underhålla testautomation, testmiljö och testdata.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom IT/test med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som testspecialist designar och genomför du tester, såväl manuella som automatiserade, samt rapporterar avvikelser. Du hanterar testmiljöer, skapar testdata och rapporterar testresultat till testledaren.

Vidare supporterar du både kollegor och kunder genom att hantera ärenden samt kontrollerar loggar och batchar. Att stötta verksamheten i utlämnings- och utredningsärenden blir också en del av din vardag.

Som medarbetare på enheten arbetar du med ständiga förbättringar av operativa arbetsprocesser samt medverkar proaktivt till en kontinuerlig förbättring av E-hälsomyndighetens tjänster.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom data/IT eller genom arbete förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig.
  • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med systemtest, systemintegrationstest och/eller acceptanstest.
  • Erfarenhet av arbete med teknisk kundsupport och då med erfarenhet av att söka i större databaser och loggfiler i produktionsmiljö. 
  • Goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.

Som person är du självgående, har god problemlösande analysförmåga och god samarbetsförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av arbete med processförbättringar.
  • Erfarenhet av SQL och/eller Groovy.
  • Erfarenhet av ReadyAPI/SoapUI och/eller Jenkins.
  • Erfarenhet av testarbete med IT-system för vård, apotek eller e-recept.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Elisabeth Ahlgren, enhetschef på test, tel 010-458 62 16, HR-specialist Terése Smålander Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast söndagen den 1 november 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb