Teknisk systemförvaltare till Regeringskansliets IT-enhet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 12 oktober 2020
Stängs
den 1 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Din arbetsdag.
Sveriges morgondag.

Regeringskansliets IT-enhet har nog ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Vi är 120 medarbetare som svarar för IT-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel vilket omfattar ca 6 400 användare över hela världen.
 
Ett förbättrat IT-stöd gör stor skillnad. Regeringskansliet står nu inför en omfattande digitaliseringsresa där vår uppgift är att förenkla departementens dagliga arbete genom att utveckla nya, bättre och säkrare verktyg som stödjer verksamhetens kärnprocesser. Det betyder att vi kommer att bygga om delar av våra plattformar med ny arkitektur, vilket medför att vi behöver stärka upp vår utvecklings- och driftförmåga med nya drivna medarbetare som kan vara med och förbättra vår IT-miljö men även vårt arbetssätt. Vi behöver engagerade och flexibla medarbetare som kan ta ett stort eget ansvar. I gengäld erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter som främjar professionell utveckling.
 
Som anställd hos oss erbjuds du bland annat:
• Att bidra till Sveriges utveckling, oavsett vilken roll du har eller var i organisationen du arbetar
• En global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser
• Ett arbete som verkligen gör skillnad
• Att arbeta i en komplex IT-miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav
• Att få inblick och förståelse för politikers vardag och ständigt arbeta för att kunna förenkla deras arbete och ge dem bättre förutsättningar så att Sverige kan förverkliga sin politik
• Att vara med på en omfattande och spännande digitaliseringsresa som just nu sker inom hela Regeringskansliet
• En arbetsmiljö som är i ständig förändring där du får vara med och påverka och utveckla framtida arbetssätt
• Fantastiska möjligheter att utvecklas. Din kompetensutveckling är något som kommer att uppmuntras och prioriteras
• Varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att styra över din egen arbetsdag
 
Eftersom det är mycket som pågår hos oss just nu så är det viktigt att du som vill vara med på denna resa gillar att driva och vara med i förändring. Om du dessutom är intresserad av samhällsfrågor så kommer din vardag bli ännu roligare.
 
Arbetsuppgifter
Som Teknisk Systemförvaltare finns du med i Regeringskansliets långsiktiga arbete med att forma vår framtida digitala arbetsplats. Du ingår i ett team med erfarna kollegor som tillsammans med verksamhet och leverantörer tar ansvar för förvaltning, vidareutveckling och drift av Regeringskansliets digitala plattform. Du har ett tydligt ansvarsområde men känner också ansvar för helheten där vi i teamet hjälper varandra framåt. Du är nyfiken och bevakar utvecklingen inom ditt område och föreslår nya lösningar när så krävs för att säkerställa att vi levererar det lämpligaste stödet för digitalisering och nya arbetssätt till vår verksamhet.
 
Du kommer till exempel att:
• Ansvara för att underhålla nya och befintliga applikationer på SharePoint-plattformen. Detta inkluderar att proaktivt arbeta för förbättringar av leveranser inom SharePoint.
• Vara en del av ett team bestående av applikations- och plattforms förvaltning samt SharePoint-utvecklare.
• Arbeta med felsökning och med andra linjens support.
 
Hos oss är inte bara din kompetens viktig utan också din attityd och personlighet, vi är övertygade om att olikheter bidrar till bättre leveranser. Du har frihet under ansvar och din kreativitet, nyfikenhet och initiativförmåga är viktig för den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Tjänsten passar dig som kan arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga och en god kommunikation med slutkund. Vidare krävs det även att du är strukturerad och logisk, samt uthållig och metodisk vid felsökning.
 
Vi söker dig som
• Har utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Regeringskansliet bedömer som relevant för tjänsten.
• Har erfarenhet av andra linjens support med felsökning samt god kunskap om konfiguration och administration av applikationer i SharePoint 2010-2016
• Har erfarenhet av att dokumentera och ta fram beskrivningar
• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
• Har god kunskap om Windows Server, Active Directory, samt allmän kunskap om kända nätverkstopologier och säkerhetslösningar
 
Det är meriterande om du har:
• Högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område.
• Utbildning inom SharePoint.
• Erfarenhet av systematisk felsökning.
• Yrkeserfarenhet inom drift och förvaltning av IT-system på operativ teknisk nivå och har arbetat med systematisk felsökningsmetodik och felsökning i applikationer utvecklade i SharePoint 2010-16 (Provider Hosted addins och server side code)
• Arbetat med Agila metoder och i Azure DevOps eller motsvarande samt har kunskap om arbetssätt i DevOps och kännedom om SQL syntax och lagrade procedurer
 
Övrig information
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskapstjänstgöring kan förekomma.
 
Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Hanna Cederlund som är gruppchef, på 08-405 59 20. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Ola Bergström på 08-405 58 62. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Susanna Wiener). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 1 november 2020.

Liknande jobb

Liknande jobb