Systemanalytiker - SAP HCM

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 12 oktober 2020
Stängs
den 21 november 2020
Ref:
22242
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Systemförvaltningsenheten SFE förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvuddelen av verksamheten bedrivs i våra nya lokaler i Enköping. Vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga.

Vi som utvecklar och förvaltar SAP HCM i Försvarsmakten letar efter dig som är redo att anta nya utmaningar och utvecklas framåt tillsammans med oss. Gruppen består av ca 20 personer, både anställda och konsulter. Vi jobbar både tätt ihop inom området och i team om 3-5 personer beroende på kompetensområde. Det vi gör är både roligt och utmanande och vi känner att vi gör något som har stor betydelse för många människor.

Om tjänsten
Vi står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning. Det innebär att vi utför den konfigurering vi ansvarar för själva. Utöver det arbetar vi med incidenthantering, framtidsspaningar och framtagning av förstudier - allt i nära samarbete med vår kärnverksamhet så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver. Vi jobbar i nära samarbete med kollegor på andra områden som integration, teknik, ABAP, ekonomi och logistik.

Urval av arbetsuppgifter:
 • Underhålla och utveckla SAP HCM
 • Stödja Försvarsmaktens verksamhet i system-och användarfrågor
 • Planera, leda och delta i förvaltningsarbete
 • Delta i ett flertal spännande projekt och aktiviteter som t ex infrastrukturprojekt, projekt inom mobilitet och inte minst byte av SAP-databas till S4/HANA.

Beroende på kompetens och intresse så kommer du att arbeta med ett eller flera områden inom lösningen.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.

Kvalifikationer
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP systemförvaltning alternativt kvalificerad användare inom SAP
 • Akademisk examen, t.ex. systemvetare eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av SAP S/4 HANA
 • Andra SAP-moduler som angränsar till HR
 • Erfarenhet av att arbete med agila ramverk
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller från annan statlig myndighet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och analytisk och hellre pratar lösningar än problem. Du trivs med samarbete och har en kommunikativ inställning både till verksamheten, våra tekniska resurser och såklart även alla andra kollegor. Vi uppskattar om du har lätt för att ta eget initiativ och ansvar och att du vill driva uppgifter framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Arbetsort: Enköping

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av: Sektionschef Johanna Tunberg tfn 070-848 56 87. Upplysningar angående anställningsvillkor: Annika Höddelius via växeln 019-39 35 00.

Fackliga representanter:
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-20


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb