Systemtekniker till sektionen klient- och systemplattform

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 13 oktober 2020
Stängs
den 13 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i hjärtat inom den svenska demokratin? Har du en bred kompetens inom utveckling och förvaltning inom it-infrastruktur?

Då kanske en roll som systemtekniker på Riksdagsförvaltningen kan vara rätt för dig.

Sektionen klient- och systemplattform, ansvarar för leverans av drift, underhåll, förvaltning och utveckling av it-infrastruktur för riksdagens klientmiljöer och kringliggande system. Utifrån verksamhetsbehov tillhandahåller vi användarvänliga moderna it-tjänster, it-stöd och produkter.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med drift, underhåll samt förvaltning och utveckling av it-infrastruktur för riksdagens klientmiljöer, tillhörande servrar samt kringliggande system och användarnära it-tjänster. Arbetet innebär avancerad felsökning och problemlösning inom en komplex, bred och verksamhetskritisk it-miljö. Miljön baseras på Windowsprodukter och omfattar operativsystem, hårdvara, applikationspaketering och distribution, e-post och katalogtjänst, mobilitetslösningar, certifikat och säkerhetslösningar. Säkerhetstänket är väl utvecklat och är en naturlig del i arbetet.

Du har löpande kontakter och nära samarbete med kollegor både inom och utanför den egna verksamheten.

Arbetet innefattar även:

  • medverkan i större och komplexa uppdrag eller projekt
  • kravhantering och test av leverantörskontakter
  • löpande system- och applikationskonfiguration samt problemanalyser för att följa metodik och fastställda processer

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet och förmåga att operativt driva, utveckla och förvalta klientplattformar och kringliggande system med tillhörande it-infrastruktur.

Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom it-området eller har på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

Vidare förväntar vi oss att du bidrar med djup teknisk kompetens inom området och besitter en väl utvecklad förmåga att lösa komplexa problem. Du har stor erfarenhet av klientförvaltning, paketering, installation och konfigurering av system och applikationer och kan se helheten av en it-leverans i större komplexa Microsoftbaserade miljöer.

Du har spetskompetens inom några av följande områden: AdminStudio, SCCM, WMI och MDT, VB Script, Powershell, VMware, Windows Server, Exchange och Windows 10 och versionshantering, Active directory samt hantering av Group policy, autentisering och certifikatslösningar.

För att lyckas i rollen tror vi även att du har erfarenhet av att arbeta i större projekt och leda aktiviteter relaterade till ditt sakområde.

Det är meriterande med erfarenhet och kunskap inom Azure, O365, förvaltning av mobila enheter, utskriftsenheter och miljöer samt certifiering av hårdvaror och tillbehör.

Som person har du ett konsultativt förhållningssätt och kan ge ett professionellt, pedagogiskt bemötande till våra användare. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du samarbetar framgångsrikt med andra och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Att arbeta effektivt, leverera enligt tidsplan mot överenskomna mål samt säkerställa kvalitet i ditt arbetsresultat är en självklarhet. Du är genuint intresserad av teknik och ser rutiner och dokumentation som en viktig del av arbetet.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket i detta fall ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern it-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar.

Riksdagsförvaltningens it-avdelning har uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen består av cirka 120 medarbetare fördelade på tre enheter, som i sin tur är organiserade i sektioner.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning. Referensnummer: 36-2020/21

Kontakta oss 

  • Paresh Dodia, chef, 08-786 62 64

  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00

  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00

  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb