Domänarkitekt Digitala kanaler & tjänster, Trafikförvaltningen

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 13 oktober 2020
Stängs
den 27 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Placering: Stockholm
Bransch: IT, data
Antal tjänster: 1
Typ av jobb: Rekrytering till företag 
Vi söker en erfaren och utåtriktad domänarkitekt inom digitala kanaler och tjänster - ett av Trafikförvaltningens viktigaste satsningsområden.

Om tjänsten
Trafikförvaltningen är verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten och vi jobbar för att leverera en attraktiv kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. IT i vår verksamhet är diversifierad och omfattar i många fall komplexa verksamheter och behov. IT finns i allt från fordon, trafik och anläggningar till trafikupphandlingar och rena kundmöten. Det digitala mötet med kund står i centrum för Trafikförvaltningens omfattande satsning inom digitalisering.

IT-avdelningen befinner sig i en expansiv fas och vi förstärker nu vår EA-grupp med en Domänarkitekt med ansvar för digitala kanaler och tjänster vilket bland annat omfattar web och app men även fysiska kanaler för dynamiska skyltar i fordon och anläggning. Rollen innebär en nyckelposition inom Trafikförvaltningens digitaliseringssatsning vars leveranser har mycket stor påverkan på hela Stockholmsregionens kollektivtrafik och dess resenärer.

Som domänarkitekt för digitala kanaler och tjänster har du huvudansvaret för arkitekturstyrningen av satsningar, produktområden och lösningar inom området i samverkan med andra arkitektroller. Rollen innebär att arbeta med strategisk-, taktisk och operativ arkitekturstyrning för de digitala kanalerna och tjänsterna. Här ingår att säkerställa att IT-lösningar möter verksamhetens behov avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, förändrings- och förvaltningsbarhet. Du samverkar med verksamheten och produktområden för att på tidigt stadium fånga behov och planera för satsningar framåt. Du ser till att målbilder tas fram, vidareutvecklas och följs. I rollen leder och stöttar du lösningsarkitekter och agila utvecklingsteam i deras arbete och ser till att rätt förmågor finns på plats utifrån beslutad målarkitektur. Du verkar i en skalad agil miljö kombinerad med upphandlade lösningar.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

SL Access-kort
Löneväxling till pensionen
Flextid
Hälsoundersökning vartannat år
Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter
För att vara framgångsrik i rollen krävs flera års erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt/IT-arkitekt inom ramen för digitaliseringssatsningar där din erfarenhet inom teknologiområden med fördel spänner digitala tjänster såväl som IoT-relaterad teknik. Du är van att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT-leverans och har förmåga att lyfta diskussioner genom ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vidare har du:

stor vana av att arbeta enligt agila utvecklingsmodeller
erfarenhet av att leda utvecklare, agila team och lösningsarkitekter
mycket god kommunikationsförmåga visuellt som muntlig, främst på svenska
mycket god förmåga att kommunicera komplexa utmaningar till olika typer av intressenter
relevant högskoleutbildning
Vi ser det som meriterande om du har:

Erfarenhet av införande av digital transformation
Certifieringar inom arkitekturområdet
Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Har du frågor eller funderingar? I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anki Snis, tfn 0703-775969, anki.snis@se.experis.com. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Obs! Ansökan görs på Trafikförvaltningens hemsida vi denna länk!

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: domänarkitektur, lösningsarkitektur, digitalisering, digitala tjänster, agil, iot, digitala kanaler, lösningsarkitektur

Liknande jobb

Liknande jobb