Senior utvecklare/tech lead, webb

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 13 oktober 2020
Stängs
den 27 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu söker vi en engagerad och driven senior Webbutvecklare/Tech Lead som vill ta ansvaret för att leda det tekniska arbetet med att skapa en gemensam hållbar och skalbar arkitektur för våra webbar och siter så som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst, Spårvägsmuseet, etc.

Placering: Stockholm
Bransch: IT, data
Antal tjänster: 1
Typ av jobb: Rekrytering till företag 
Om tjänsten

Trafikförvaltningen är verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten och vi jobbar för att leverera en attraktiv kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. IT utgör en viktig del i det arbetet där nya standardsystem och egenutvecklade IT-lösningar ställer höga krav på hur IT tillhandahåller stabil, säker och kostnadseffektiv infrastruktur.

Som Tech Lead hos oss tar du det tekniska ansvaret för att skapa och upprätthålla en gemensam övergripande lösning och arkitektur för våra hemsidor, där ett nytt headless CMS med ny arkitektur och uppdaterad stack för webb finns med som nya investeringar. Du arbetar i ett agilt team med operativa scrum masters, produktägare, utvecklare och testare. Tillsammans med produktägare hjälper du teamet att komma framåt, både inom utveckling samt med arkitekturella frågor.

Du landar i sektion utveckling och digitalisering som ansvarar för design av IT-lösningar baserade på behov från verksamheten. Vårt mål är att bli bäst inom digitalisering. Sektionen ansvarar också för att implementera nya arbetssätt och processer för vår agila transformation inom projekt som Big Data, nytt biljettsystem, integrationsplattform, nya digitala kanaler, digitala stödsystem till moderna fordon och etablering av DevOps arbetssätt.

Du får bland annat jobba med att:

Utforma och ansvara för arkitektur, system- och lösningsdesign för hemsidor (webb) samt göra analyser och utredningar
Omvärldsbevakning av utveckling och arkitektur inom webb och relaterade teknologier och aktivt delta i mjukvaruutvecklingen
Säkerställa att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen i enlighet med vår enterprisearkitektur
Vara kontaktperson mot andra tech leads och arkitekter samt intressenter internt och externt med tydlig och begriplig kommunikation
Säkerställa att implementationen följer lösningsdesignen
Identifiera kontinuerliga förbättringsmöjligheter, förändringsbehov och säkerställa att effekten blev den avsedda
Utgöra det tekniska stödet och utveckling- och förändringsarbete inom teamet i samverkan med berörda verksamhetsdelar
Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

SL Access-kort
Löneväxling till pensionen
Flextid
Goda möjligheter till kompetensutveckling
Hälsoundersökning vartannat år
Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter
Som person är du resultatorienterad och tar gärna initiativ för att få framdrift i de olika initiativen. Du tycker att teamarbete är viktigt och är den som stöttar och möjliggör gott samarbete. Du har också en god förmåga att anpassa och förmedla budskap och kommunikation till olika målgrupper. Eftersom vi kommunicerar med internationella kontakter behöver du vara en fena på engelska.

Vidare har du:

Flerårig erfarenhet av utveckling, gärna fullstack
Högskoleexamen inom IT med fokus på webbutveckling eller motsvarande erfarenhet och kompetens på annat sätt
Utvecklat i modern java och har god förståelse av .NET
Tidigare haft senior utvecklarroll eller fått nosa på rollen som tech lead
Gärna erfarenhet av CMS (Content Management Systems)
Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Har du frågor eller funderingar? I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Holmberg, tfn 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 15 oktober 2020. Ansökan sker via vår hemsida klicka här! vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb