Projektledare / Verksamhetsutvecklare inom BI

Rekryterare
Transitio
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 14 oktober 2020
Stängs
den 27 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

AB Transitio är ett bolag som ägs av tjugo stycken landsting/regioner i Sverige. Transitios uppgift är att anskaffa, finansiera och förvalta järnvägsfordon för främst regional järnvägstrafik åt svenska regionala kollektivtrafikmyndigheter (RKTM). Syftet är främst att optimera ägarnas fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom områdena anskaffning, förvaltning och underhåll.

Placering: Stockholm
Bransch: IT, data
Antal tjänster: 1
Typ av jobb: Rekrytering till företag

Transitio har behov av att utveckla och effektivisera sin IT-miljö i syfte att bibehålla och öka fordonens tillgänglighet och kostnadseffektivitet över tid. För att nå dit måste verksamheten enklare kunna analysera verksamhetsdata som beslutsstöd genom att koppla ihop olika interna och externa informationskällor.

En effektiv och stödjande IT-miljö är även en central del i nyckeltalsutveckling, måluppföljning för att systematiskt arbeta emot Transitos vision:

Försörjning av spårfordon när den är som bäst - Transitio det självklara valet!

Nu söker Transitio en projektledare / verksamhetsutvecklare inom Business Intelligence (BI) med placering i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att driva Transitios digitaliseringssatsning på ett strukturerat, samordnat och effektivt sätt och skapa en framtida IT-arkitektur för verksamhetsdata. Data från vitt skilda externa och interna källor ska samlas i ett strukturerat, generiskt, skalbart och framtidssäkrat datalager. Du ansvarar för behovsanalyser och att se över nuläge och börläge och ta fram roadmaps. Du översätter behov till tekniska lösningar och kravställer dessa i samband med upphandlingar gentemot leverantörer, konsulter mm. Som projektledare ansvarar du för att driva olika IT-projekt, dels inom verksamhetsutveckling dels andra IT-relaterade projekt exempelvis kopplade till fordonen.

I rollen ingår bl a att

  • Skapa en framtida IT arkitektur för Transitios verksamhetsdata
  • Bygga upp beslutsstöd för att kunna ta rätt beslut baserat på informationen, exempelvis inom fordonsförvaltningen
  • Skapa roadmaps för Transitios digitaliseringsarbete (Förvaltningsplan för digitalisering)
  • I samarbete med verksamhetsansvariga driva utvecklings- och förbättringsarbete med IT som möjliggörare
  • Kravställa samt projektleda IT-projekt
  • Styra konsulter som behövs för att utveckla och implementera Transitios framtida verksamhetsstöd

Med utgångspunkt i ständiga förbättringar och effektiv förvaltning utvecklar vi nya arbetssätt och processer. Det innebär att vi i stor utsträckning har möjlighet att utforma rollen tillsammans med dig!

Vi sitter i trevliga lokaler mitt i centrala Stockholm, med utmärkta pendlingsmöjligheter.

Vem är du?

Vi söker dig som trivs med att ta stort eget ansvar och drivs av att kunna få vara med och påverka, utveckla och effektivisera en verksamhet.

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha flera års erfarenhet av verksamhetsutveckling, digitalisering och BI. Du har en bra förmåga att fånga verksamhetens behov och omvandla dem till tekniskt genomförbara lösningar. Du har sannolikt projektledarbakgrund med erfarenhet av att kravställa och driva IT-projekt samt att ansvara för upphandlingar. Har du erfarenhet av LUF är det meriterande. Har du dessutom erfarenhet från fordonsbranschen är det också meriterande.

Du har akademisk utbildning som systemvetare eller motsvarande, och vi förväntar oss att du kommunicerar obehindrat (tal och skrift) på såväl svenska som engelska.

Som person är du självständig, trygg i dig själv och har ett intresse av att leda. Du är affärsmässig och resultatinriktad och har god förmåga till att se helheten i det du gör. Du är tydlig i din kommunika­tion och skapar och bevarar goda relationer. Du har också förmåga att planera och organisera eget arbete.

Varför Transitio?

Transitio är ett riktigt stabilt företag med trevliga medarbetare med hög kompetens som har ett resultat över benchmarkade svenska bolag topp 20 (storlek 20-49 anställda) i medarbetarundersökningen 2020. Du möts av ett välskött företag, i en bransch i stark tillväxt. Som Projektledare / Verksamhetsutvecklare inom BI hos oss kommer du till en omväxlande och utvecklingsinriktad roll i en expansiv miljö med stora möjligheter att påverka.

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar AB Transitio med Experis. För mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren på 08-764 25 85.

Intervjuer och urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb