IT-tekniker/systemadministratör till Stockholms Universitet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 15 oktober 2020
Stängs
den 27 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 27 000 studenter, 1 400 doktorander och 5 600 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Placering: Stockholm
Bransch: IT, data
Antal tjänster: 1
Typ av jobb: Rekrytering till företag 

Institutionen för material- och miljökemi (MMK) är, med cirka 150 anställda, en av de största institutionerna vid Naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholms universitet. MMK bedriver undervisning i kemi på grund-, avancerad och forskarnivå. MMK har 25 forskargrupper som bland annat arbetar med utveckling av material för ett hållbart samhälle, grön kemisk syntes och hållbara processer. IT och moderna datorlösningar är ett fundament i denna forskning.

Arbetsuppgifter
Som IT-tekniker på institutionen har du ansvar för datorsystem; installation och underhåll av institutionens datorer, nätverksadministration; licens- och kontohantering, datasäkerhet samt risk- och sårbarhetshantering. Du har IT-support av Mac och Windowsdatorer samt ansvarar för att den dagliga driften fungerar och ger stöd och support till användarna. Du kommer få installera och anpassa datorer som sköter kommunikationen i nätverket som routrar, servrar, datorer och arbetsplatser.

I dina arbetsuppgifter ingår även:

 • inköp av datorer, datordelar och mjukvara
 • installation, teknisk support och service av programvara, systemmjukvara och hårdvara
 • uppbyggnad och underhåll av Linux beräkningskluster
 • hantera/bygga "special" datorer bl.a. för instrument och datakommunikation till dessa
 • administrera lokala webbservrar samt institutionens samtliga skrivare, mail, kalendrar och back-up och applikationsservrar, audio- och videokonferensutrustning
 • ge råd och föreslå lösningar kring back-up och datalagring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Utbildning inom data/it samt minst 2 års aktuell arbetslivserfarenhet av dator- och nätverksunderhåll
 • god kunskap och erfarenhet av systemadministration inom Windows, Linux, Mac OS
 • god kunskap och erfarenhet inom nätverksadministration
 • god kunskap kring hårdvarureparation och felsökning
 • god kommunikationsförmåga, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

 • kunskap i programmerings- och skriptspråk
 • erfarenhet av datarelaterat arbete i akademisk miljö.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är kommunikativ och bra på att bygga goda relationer. Du är van att ta ansvar och att arbeta självständigt. Som person är du både nyfiken och en problemlösare som följer utvecklingen i IT-branschen för att hålla institutionens datorsystem uppdaterade och säkra. Vi förutsätter att du är flexibel, serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Du kommer att vara en nyckelperson som bidrar till IT-miljö som möjliggör forskning i en rad spännande projekt om framtidens lösningar på energi och miljöfrågor. En arbetsplats i ständig utveckling där du kommer att arbeta med den senaste tekniken tillsammans med världsledande forskare. En arbetsplats, känd för trevliga och öppna kollegor, där man aldrig har tråkigt. Vi har alltid en fot på vägen mot framtiden och där kommer du att vara en av vägvisarna som gör det omöjliga möjligt.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enl. överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis IT. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, anki.snis@se.experis.com, tfn 08-508 954 53.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, seko@seko.su.se (SEKO), samt doktorandrepresentant, doktorandombud@sus.su.se.

Ansökan
Endast ansökningar via Stockholms universitets rekryteringssystem kommer att beaktas. Använd följande länk! Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Bifoga endast personligt brev och CV.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Liknande jobb

Liknande jobb