Förvaltningsledare för området IT-arbetsplats

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 19 oktober 2020
Stängs
den 2 november 2020
Kategori
Drift & System, Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för IT- och teknikfrågor och vill arbeta med utmanande uppgifter i en spännande miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt möjlighet att arbeta och utvecklas i en omgivning som få kan matcha.

VI ERBJUDER DIG
Du får möjligheten att vara med om att driva och utveckla Riksbanken inom området IT-arbetsplats. Allt från en modern samarbetsplattform som möjliggör och utnyttjar olika distansmötesplattformar, till en säker, stabil och användarvänlig IT-arbetsplats som stödjer olika behov hos Riksbankens medarbetare.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Du ansvarar för att styra förvaltningsarbetet samt hantera förändringar och nya krav på funktionalitet inom objektet IT-arbetsplats. Du arbetar som en länk mellan verksamheten och IT och du håller ihop och leder arbetet med att översätta verksamhetens behov och krav. Som stöd i genomförandet har du en grupp specialister med expertkunskap inom olika områden. Tillsammans säkerställer ni att IT-arbetsplatsen är modern, användarvänlig, effektiv och användbar för verksamheten.

Du kommer bl.a. att ansvara för att:

  • styra, leda och följa upp förvaltningsarbetet  
  • ta fram förvaltningsplan samt att verkställa förvaltningsplanens mål inom givna ramar på ett kostnadseffektivt sätt
  • godkänna och följa upp leveranser från IT-leverantörer
  • stötta IT och verksamheten i kravställning samt framtagning, granskning och uppföljning av lösningar inom området
  • styra och följa upp arbete av IT-driftsleverantörens Servicedesk
  • leda specifika projekt inom IT-arbetsplatsområdet
  • omvärldsbevaka området vilket kan innebära deltagande i internationella forum

Riksbankens har ett högt fokus på cybersäkerhet, mobilitet och digitalisering och du kommer att ha en central roll även inom dessa områden. I rollen ingår även att bidra till att ta fram strategier inom området IT-arbetsplats.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av två enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för arkitektur och leverantörsstyrning. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällskritiska system.

MER OM DIG
Då denna roll innebär ett stort eget ansvar, är du initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har ledaregenskaper och är mycket kundorienterad. Du är social, hjälpsam och empatiskt och du kan lätt förstå konsekvenser för andra om något inte fungerar. Du är positiv, drivande och strukturerad med en god analytisk förmåga. Eftersom du kommer ha stora kontaktytor och samarbeten är du van att samarbeta med andra. Du har också en mycket god kommunikativ förmåga och kommunicerar och skriver flytande på både svenska och engelska.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års praktisk erfarenhet av arbete med moderna IT-arbetsplatser och samarbetsplattformar samt deras integration med olika arbetsverktyg. Du har också flera års praktisk erfarenhet av kravställning, utveckling och förvaltning inom dessa områden. Du har mycket god kännedom och erfarenhet av Microsoft produkter, Windows plattformen samt de aktuella verktygen för samarbete och distansarbete. Erfarenhet av arbete med sociala medierplattformar är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av ITIL, pm3, projektledning samt styrning och uppföljning av leverantörer. Arbete inom offentlig sektor samt kompetens inom IT-infrastruktur och nätverk är också meriterande.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 2 november. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor. Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Kontaktpersoner

Siniša Cicović
Enhetschef
08-787 03 21

Liknande jobb

Liknande jobb