Sektionschef IT-förvaltning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 20 oktober 2020
Stängs
den 18 november 2020
Ref:
22504
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om Verksamheten
Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SharePoint, logistiksystem, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Enköping och vi har också verksamhet i Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Vi söker nu en sektionschef inom området SAP Teknik. Sektionen består idag av ca 25 medarbetare fördelade på tre olika team. Vi är en dynamisk mix av programmerare och lösningsarkitekter med både verksamhets- och konsultbakgrund, tillsammans arbetar vi med utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens SAP lösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef får du möjlighet att utveckla ditt direkta ledarskap. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare. Utöver det erbjuder vi en spännande och dynamisk arbetsplats i händelsernas centrum. Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar.

Befattningen förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring din förmåga kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier:
 • Helhetssyn och problemlösning
 • Resultatorientering
 • Stabilitet och mod
 • Påverkan - Influens
 • Kommunikation
 • Samarbete

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder dig:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
 • Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Aktuell och relevant erfarenhet från ledande befattning inom IT exempelvis som teamledare/projektledare/gruppchef
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från en myndighet eller större organisation
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande
 • Erfarenhet av och kunskap om agilt arbetsätt med Kanban och Scrum
 • Lean certifiering
 • Erfarenhet av systemutveckling/programmering
 • Erfarenhet/kunskap om SAP

Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett coachande förhållningssätt och arbetar proaktivt och strukturerat i syfte att utveckla verksamheten. Som ledare har du god förmåga att kommunicera, entusiasmera och bygga välfungerande team. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Marisol Lundeqvist 0766-10 75 79.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner: SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med sin ansökan senast den 17 november 2020.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb