SAP BW/IP-utvecklare - Tekniksektionen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 15 oktober 2020
Stängs
den 15 december 2020
Ref:
22446
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en SAP BW/IP- utvecklare till Systemförvaltningsenheten (SFE), i Enköping.

Om Verksamheten
SFE är en intressant och dynamisk verksamhet som erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt arbetar med att vidmakthålla och utveckla Försvarsmaktens systemlandskap. Våra system ska fungera oavsett landets beredskapsnivå och det är därför viktigt att vi fungerar som ett team som tillsammans hjälper varandra för att nå våra mål. Vill du vara i händelserna centrum och samtidigt gillar tuffa utmaningar så är du medarbetaren vi söker till vårt lag!

Ta chansen att få vara med att bygga upp vår systemförvaltning och samtidigt berika din profil inom säkerhetsarbete, infrastrukturprojekt och skapandet av den moderna arbetsplatsen. Vi står inför stora förändringsprojekt, vilket stället höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas, och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt dagliga arbete kommer innebära bland annat utveckling, konfigurering och drift av vår SAP-lösning inom SAP BW och IP, vilket är både omfattande och komplext i sin utformning. Du, tillsammans med ditt team, står för lösningsförslag, incidenthantering, design- och projektarbeten samt framtidsspaningar. I dagsläget använder vi oss av SAP Integrated Planning (IP) men efter migrering till SAP BW4/HANA, som kommer att ske inom 1-2 års sikt, är planen att övergå till SAP BPC.

Du kommer att få arbeta nära vår kärnverksamt med att iterera kraven samt vår SAP lösningsarkitekten avseende designfrågor. Detta kommer att säkerställa att vi inom SFE har möjligheten att tillhandahålla verksamhetens nuvarande och kommande behov.

Vi erbjuder dig

Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner, exempelvis:
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Träningskläder och träning på arbetstid 3 timmar per vecka
 • Ersättning för läkemedel och möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.

Kvalifikationer
 • Arbetserfarenhet av Business Warehouse (BW) och Integrated planning (IP)
 • Arbetserfarenhet av kravinsamling
 • Arbetserfarenhet av nära samarbete med verksamheten

Meriterande
 • Arbetserfarenhet av ITIL
 • Arbetserfarenhet av Fox kod och Excel VBA programmering
 • Arbetserfarenhet av SAP Business Objects verktyget SAP Analysis for Office

Personliga egenskaper
Du är en person som gillar teknik och som trivs att jobba både ensam och i grupp. Du är prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi sätter stor vikt vid att lära oss av varandra och i detta är du en person som gärna delar med dig av dina kunskaper men också nyfiken att ta till dig andras kunskaper. Du vill utvecklas i din roll, har ett strakt driv och söker nya utmaningar. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping Vi ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer.

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av Sektionschef Irene Johansson tfn 070-847 92 92. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb