MUST SÖKER HANDLÄGGARE SIGNALSKYDD TILL AVDELNINGEN FÖR KRYPTO OCH IT-SÄKERHET

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Drottningholm, Ekerö
Annonserat
den 21 oktober 2020
Stängs
den 15 november 2020
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Vill du vara med på vår resa mot väldefinierade mål som bidrar till mernytta för Totalförsvaret och våra internationella partners? Har du ett intresse av att lära dig ett nytt område och bli expert inom det? Eller vill du ta nästa steg i din karriär inom signalskyddet?

Sökande enhet

Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker en processorienterad och erfaren medarbetare inom signalskydd till nyckelförsörjningssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer förutom arbetet med nyckelförsörjning även vara en av våra representanter i projekten som rör nyckelförsörjning. Du kommer till en början få avsätta tid till att sätta dig in i alla rutiner för kryptonyckel- och kortadministration, som innefattar det viktiga arbetet med mottagande av beställningar, korrespondens med våra kunder, till skapande av underlag till vår produktion. Vi är en högt prioriterad verksamhet som arbetar målmedvetet. Vi har alla förutsättningar för att lyckas med det vi vill åstadkomma. Vi ska vara på framkant! Vi ska vara vägledande!

Kvalifikationer

Du har några års erfarenhet och har praktiskt arbetat inom signalskyddstjänsten samt är väl förtrogen med gällande regelverk inom detta område.
Du har en mycket god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och i skrift.
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift).

Meriterande

Du kommer ha en arbetsvardag som omfattar sammanhållande ansvar för utveckling av rutiner och processer, varför dokumenterad erfarenhet av sådant arbete ses som meriterande. 
Praktisk erfarenhet av arbete som signalskyddschef eller biträdande signalskyddschef ses som mycket meriterande. 

Personliga egenskaper

Till en början kommer teamarbete vara en vardag, men med tiden kommer detta även utvecklas till eget ansvar både i samband med projektmöten men även vid beslut rörande kärnuppgiften. Du behöver därför kunna arbeta effektivt såväl självständigt som i grupp. Du har ett inre driv och trivs med att initiera uppgifter och projekt som du sedan genomför och följer upp. Kvalité på utfört arbete är viktigt för dig.

Vi tror att du är processorienterad, strukturerad och noggrann. Då vi just nu är inne i en fas med arbete som handlar om att bygga olika processer som ska vara begriplig för andra, bör du även ha ett tydligt inslag av pedagogiskt tänkande i din dokumentation avseende de processer du arbetar med.  Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi välkomnar dig att vara med på vår förändringsresa som leder mot en än mer modern och effektiv verksamhet. Brinner du för att lära dig mer och ständigt utvecklas kan vi erbjuda ett meningsfullt arbete tillsammans med kollegor som tillhör de bästa inom sitt område. Det finns goda möjligheter att påverka arbetet och att balansera arbete och privatliv.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som vid inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten, som är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm, är öppen att söka för både civil och militär personal. Du kan läsa mer om Must och vår verksamhet här: https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/rapporter/must-arsoversikt-2019.pdf

För information om rekryteringsprocessen:

Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”Handläggare signalskydd” i ämnesraden.

Fackliga representanter (tel. 08-788 75 00)

Anders Markow SACO/Försvar, Roger Ericsson OFR/O, Andreas Holmberg OFR/S och Lise-Lotte Larsson SEKO.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-15. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev i PDF där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb