SÄKERHETSKONTORET VID MUST SÖKER EN IT-SÄKERHETSSTRATEG

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 oktober 2020
Stängs
den 8 november 2020
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Vill du bidra till att skydda Sveriges säkerhet? I jobbet som it-säkerhetsstrateg vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) kan du göra skillnad på riktigt.

Säkerhetskontoret vid Must ansvarar för att förebygga, upptäcka och motverka säkerhetshot riktade mot Försvarsmakten och våra intressen. Verksamhetsområdena sträcker sig från kontraspionage till förebyggande åtgärder som informationssäkerhet och kryptolösningar.

Arbetsuppgifter

Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en it-säkerhetsstrateg som är Must främste företrädare inom it-säkerhet, både vid Must och i våra samarbeten med andra myndigheter, främst Försvarets radioanstalt (FRA) och Säkerhetspolisen. Du representerar även Must i ett antal nationella och internationella samarbetsforum inom it-säkerhet.

Kvalifikationer

Du har en utbildning inom it-säkerhet, systemvetenskap eller statsvetenskap med inriktning på säkerhetsrelaterade frågor. Du har flerårig erfarenhet av strategisk it- och systemsäkerhet liksom utveckling av komplexa it-system.

Meriterande

Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan myndighet inom försvars- eller säkerhetssektorn är meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat inom EU, Nato, FN eller annan multinationell organisation.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, analytisk och resultatinriktad samt har en god förmåga att samarbeta. Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera i både tal och skrift både på svenska och engelska. 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Du har även stora möjligheter att påverka arbetssätt och utveckling av våra metoder. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling.

Därtill finns goda friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning på arbetstid samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänsten. Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer höga krav på din integritet. 

Frågor om befattningen kan ställas till Thomas Lamke (ställföreträdande chef för Säkerhetskontoret vid Must), tel 08-788 80 88. Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv ” it-säkerhetsstrateg” i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-11-08. Du ansöker via jobba.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb