Förvaltningsledare IT inom GIS till Trafikkontoret

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 23 oktober 2020
Stängs
den 27 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Placering: Stockholm
Bransch: IT, data
Antal tjänster: 1
Typ av jobb: Rekrytering till företag

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kompetenta medarbetare, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

På IT-enheten är vi 13 medarbetare, alla med olika ansvarsområden men med ett och samma mål; att utveckla vår verksamhets effektivitet och tekniska nivå. Vi arbetar med ny teknik och ser en konkret användning av den, vi bidrar till att bygga ett hållbart samhälle och en väl fungerande stad. För att lyckas krävs att vi fokuserar på samarbete och en vilja att lyckas tillsammans. Vår verksamhet och det dagliga arbetet genomsyras av Respekt, Pålitlighet, Ödmjukhet och Nyfikenhet.

Trafikkontoret har en stark vision, väl definierade mål och en hög ambition för vad man vill åstadkomma. I detta ingår en offensiv satsning på IT. Rollen som förvaltningsledare IT inom GIS utgör en nyckelroll i arbetet med att utveckla och säkerställa moderna och verksamhetsstödjande IT-lösningar för hela Trafikkontorets verksamhet.

Om rollen

Som förvaltningsledare IT inom GIS kommer du vara sammanhållande och strategisk ansvarig för trafikkontorets arbete med GIS. Du kommer även vara kontaktperson för övriga samarbeten inom staden och externt.

Du kommer även:

  • Ansvara för utveckling och förvaltning av våra GIS system i samarbete med kollegor och systemleverantörer
  • Genomföra upphandlingar, avrop och uppföljning av IT-avtal
  • Avropa och handleda IT-resurskonsulter
  • Arbeta fram standarder och riktlinjer gällande arbetssätt och metoder för arbetet med geodata och GIS.
  • Tillhandahålla riktlinjer och metoder för våra GIS-system, och säkerställa att de följs
  • Säkerställa att integrationer, tekniska kopplingar och underliggande infrastruktur fungerar

 

Vem är du

För att lyckas i rollen som förvaltningsledare IT är det viktigt att du har erfarenhet av arbete med verksamhetsnära systemförvaltning inom GIS-området.

Vi ser att du har en högskola/universitet som t ex civilingenjör eller systemvetare, alternativt med annan teknisk bakgrund/kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är en förutsättning att du har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att driva frågor och arbeta självständigt.

Du ska ha förmåga att upprätthålla ett helhetsperspektiv och tänka strategiskt för att kunna leda vidareutvecklingen av system och tillhörande applikationer. Vi ser gärna att du har ett intresse för morgondagens GIS system inom 3D, IoT och AI, då Trafikkontoret driver projekt inom området.

Vi söker dig som har intresse av att driva och utveckla IT-frågor. Det är viktigt att du är lyhörd för behov och önskemål samt har en god förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt. Du har även lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska och du har ett gott öga för kartografi. Du är nyfiken och villig att undersöka och prova nya tankesätt.

Vidare är du ansvarstagande i de uppgifter som du tar dig an. Du är även lösningsinriktad vid de problem du ställs inför.

Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Stora möjligheter att påverka rollen och verksamheten. En roll där du får arbeta långsiktigt och konstruktivt med trevliga och kompetenta kollegor omkring dig. Vi verkar på en arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet. Vi har goda möjligheter till kompetensutveckling, flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet, friskvårdsersättning och friskvårdstimme.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Daniel Stenberg, 0730-570580, daniel.stenberg@se.experis.com.

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående!

 

Välkommen att bli en viktig del hos oss på Trafikkontoret!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Sökord: GIS-ingenjör, GIS-tekniker, GIS-arkitekt, förvaltningsledare-GIS, systemförvaltare-GIS, GIS-systemkoordinator, GIS-specialist, GIS-konsult, GIS-consultant.

Liknande jobb

Liknande jobb