Systemutvecklare till Sundsvall

Plats
Sundsvall (Stad), Västernorrland
Annonserat
den 23 oktober 2020
Stängs
den 10 januari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Är du kreativ och gillar att tänka nytt? Vill du jobba med IT-lösningar i framkant i ett av Sveriges största trygghetssystem?

Vi söker nu ett flertal systemutvecklare, och vi vänder oss främst till dig som har jobbat några år.

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter
På Försäkringskassans IT-avdelning arbetar vi i agila team. Du förväntas ta dig an olika uppgifter i utvecklingskedjan som till exempel analys, design, implementation, kontinuerlig integration samt att utveckla manuella och automatiserade testfall. Applikationerna du kommer att arbeta med är i huvudsak utvecklade i Java och/eller C++.

Som systemutvecklare söker vi både dig som är den seniora experten inom utveckling men även Dig som har utvecklat några år.
Du har ett intresse att lösa problem samt att dela med dig av dina kunskaper.

Som systemutvecklare till testmiljöer söker vi dig som förutom att skriva kod också tillhandahåller och beställer tekniska tjänster som bildar testmiljöer, kopplingar till andra miljöer, tar fram utbildningar och sammanställer behov av olika testmiljöer.

Som verktygsspecialist har du ett speciellt intresse av att installera, konfigurera och tillhandahålla moderna systemutvecklingsverktyg.

Läs mer om hur det är att jobba på vår IT-avdelning.

Vi söker dig som:

 • har examen från högskola/universitet (120/180p), företrädesvis inom data/IT/teknik, eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdigt
 • har erfarenhet av programmering med Java, C++ eller annat objektorienterat språk som bedöms likvärdigt och relevant
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
 • samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
 • har god kommunikativ förmåga
 • har mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av agil systemutvecklingsmetodik t.ex. Scrum, Kanban
 • har erfarenhet av att agera Scrum Master i ett team
 • har erfarenhet av att arbeta i ett eller flera av följande miljöer/ verktyg: IntelliJ Utvecklingsmiljö, Jenkins, Jira, Confluence, Bitbucket/Git, Kubernetes/Red Hat OpenShift,, SQL, CI/CD alt. DevOps
 • arbetat med testautomatisering
 • arbetat med testdriven utveckling
 • har erfarenhet av att jobba som mjukvaruarkitekt
 • arbetat med leding och styrning av uppdrag eller projekt i en agil miljö. (relevant för vissa tjänster)
 • har erfarenhet av att jobba med utveckling av Data Warehouse (relevant för vissa tjänster)

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt
Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande. Provanställning kan bli aktuellt. Tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet. Eftersom tjänsterna är säkerhetsklassade krävs svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner
Chefer: Lennart Sanderyd, tel. 010 118 70 55, Maria Moritz, tel. 010 111 61 15, Sara Kujala Hansell, 010 112 14 98, Lars-Olof Svensson, tel. 10 118 71 23 för frågor om tjänsterna. HR-specialist: Stefan Dahlberg 010 116 45 16 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Anna-Lena Bahadori Lundgren. Saco: Mohamed Abu-Torse. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00. Seko: Eliza Grundström 010 115 34 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 10 jan -2021.

Vi avstår erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb